Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

ASV likumdevējs aicina Bagdādi lūgt šogad vēl neizvest daļu karavīru

Irākas līderiem "labāk agrāk, nekā vēlāk" būtu jālūdz Vašingtona paturēt kara izpostītajā valstī ievērojamu kontingenta daļu arī pēc šā gada 31.decembra, līdz kuram saskaņā ar abu valstu noslēgto vienošanos būtu jāizved visi Savienoto Valstu spēki, trešdien norādīja Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas priekšsēdētājs Baks Makeons.

"Mēs tur esam uzvarējuši, mums nevajadzētu atteikties no šīs uzvaras," intervijā medijiem atzīst republikāņu politiķis.

Kā norāda Makeons, pirms vairākiem mēnešiem viņš ticies ar ietekmīgu irākiešu likumdevēju, lai apspriestu, kādas ir izredzes, ka Irākas valdība varētu lūgt Vašingtonu paturēt daļu karavīru arī pēc 2011.gada.

Makeons sarunā ar savu irākiešu kolēģi norādījis, ka "mēs negrasāmies rosināt paturēt karavīrus, ja jūs to nelūgsiet," uz ko irākiešu deputāts atbildējis, sakot: "Mēs nevēlamies to lūgt, ja uzskatām, ka jūs pateiksiet nē."

"Es viņus aicinu izteikt mums lūgumu labāk agrāk, nekā vēlāk," trešdien uzsvēra Makeons, piebilstot, ka sarunās Bagdādē pieminētais ASV karavīru skaits, kas varētu palikt kara izpostītajā valstī pēc šā gada beigām, bija "ievērojami lielāks" nekā ASV medijos pēdējā laikā izskanējušie trīs līdz četri tūkstoši.

Viņaprāt, šāds militārpersonu skaits būtu pārāk niecīgs, jo armijas komandieri politiķim atzinuši, ka ASV karavīru skaitam, kas paliktu Irākā, nevajadzētu būt mazākam par 10 000.

"Vai nu tā, vai arī mēs izvedam visus," uzsver Makeons.

Pašlaik abu valstu starpā noslēgtā vienošanās paredz, ka visi Irākā dislocētie ASV karavīri jāizved ne vēlāk kā līdz 2011.gada 31.decembrim, kara izpostītajā valstī atstājot aptuveni 165 amerikāņu militārpersonas, kam būtu jānodrošina Savienoto Valstu diplomātu un civilo darbinieku aizsardzība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits