Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

ASV: Militāra spēka pielietošana pret Sīriju netiek paredzēta

ASV pirmdien no jauna paudušas aicinājumu Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam atkāpties, vienlaikus apliecinot, ka līdz ar Lībijas operācijas noslēgumu bruņota spēka pielietošana pret Sīriju netiek paredzēta.

ASV republikāņu senators Džons Makeins, svētdien uzstājoties Jordānijā, pieļāva iespēju, ka var tikt sperti militāri soļi, lai apturētu Asada režīma represijas pret protestētājiem.

Vaicāta, vai prezidenta Baraka Obamas administrācija atbalsta spēka pielietošanu Sīrijā, ASV Valsts departamenta preses pārstāve Viktorija Ņūlenda žurnālistiem sacīja: "Es uzskatu, ka mūsu nostāja šajā jautājumā nav mainījusies."

"Lielākā daļa Sīrijas opozīcijas turpina iestāties par labu mierīgiem, nevardarbīgiem protestiem un pret jebkādu ārvalstu intervenci Sīrijas situācijā, un konkrēti - militāru intervenci, un mēs to respektējam," sacīja amatpersona.

Vienlaikus viņa no jauna apliecināja ASV pārliecību, ka "Asadam ir pienācis laiks paiet malā, ir laiks izbeigt vardarbību un ir laiks patiesam dialogam par demokrātisku nākotnes sākumu miermīlīgā kontekstā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits