Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ASV par vainīgu slepkavībā atzīst masu apšaudi skolā sarīkojušā pusaudža māti

ASV zvērināto tiesa pirmo reizi atzinusi māti par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma pēc tam, kad viņas dēls pusaudzis sarīkoja masu apšaudi vidusskolā, kurā dzīvību zaudēja četri skolēni, vēsta AFP.

45 gadus vecajai Dženiferai Kramblijai cietumsoda ilgums tiks noteikts 9. aprīlī, un viņai draud līdz 15 gadiem ieslodzījumā. Līdzīgas apsūdzības izvirzītas arī viņas 47 gadus vecajam vīram Džeimsam Kramblijam, kurš martā tiks tiesāts atsevišķā procesā.

Viņu dēls Ītans Kramblijs, kuram pašlaik ir 17 gadu, jau izcieš mūža ieslodzījumu par 2021. gada 30. novembrī notikušo apšaudi Oksfordas vidusskolā Mičiganas štatā.

Tiesas prāvā prokurori uzsvēra, ka Dž. Kramblijai bija likuma noteikts pienākums novērst viņas tolaik 15 gadu vecā dēla kaitējumu citiem.

Viņa tika apsūdzēta par to, ka nav nodrošinājusi ieroča un munīcijas nepieejamību nepilngadīgajam dēlam un nav parūpējusies, lai viņam tiktu sniegta psihiatriskā palīdzība, lai gan viņš pats mātei sūdzējies par garīgām problēmām un halucinācijām.

Associated Press vēsta, ka 2021. gada 30. novembra rītā skolas darbinieki izsauca Ītana vecākus pēc tam, kad uz viņa matemātikas darba ieraudzīja vardarbīgu zīmējumu, kurā attēlots ierocis, lode un ievainots vīrietis. Zīmējumu pavadīja rakstītas frāzes: "Domas mani nebeidz vajāt. Palīdziet man. Pasaule ir mirusi. Mana dzīve ir bezjēdzīga." Vecāki pēc neilga laika pārtrauca tikšanos ar skolas pārstāvjiem, paziņojot, ka viņiem jādodas uz darbu. Viņi arī nepiekrita Ītanu ņemt līdzi. Skolas pārstāvji viņu nosūtīja atpakaļ uz mācību telpu, nepārbaudot viņa mugursomu, kurā, kā vēlāk izrādījās, atradās pistole. Pēc dažām stundām Ītans sašāva 10 skolēnus un skolotāju. Četri skolēni zaudēja dzīvību.

Deviņu milimetru kalibra pistoli Sig Sauer kā dāvanu Ītanam tēvs bija nopircis pirms četrām dienām, un māte bija aizvedusi dēlu uz šautuvi to izmēģināt. Skolas pārstāvji tiesā teica, ka nebūtu ļāvuši viņam tajā dienā palikt skolā, ja vecāki būtu informējuši par šaujamieroča iegādi viņam.

Tiesā atklājās, ka Ītans 2021. gada pavasarī mātei telefona īsziņā rakstījis par dēmoniem, kas met bumbas, un citām halucinācijām, taču zvērinātajiem viņa teica, ka domājusi, ka dēls tikai ākstās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits