Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ASV skauti varētu atcelt aizliegumu homoseksuāļiem piedalīties organizācijas darbā

Viena no lielākajām ASV jaunatnes organizācijām The Boy Scouts of America (BSA; Amerikas skauti) pirmdien pavēstīja, ka tā apsver iespēju atcelt gejiem un lesbietēm noteikto aizliegumu piedalīties tās aktivitātēs.

"Patlaban BSA diskutē par iespēju atcelt valsts mērogā noteiktos ierobežojumus attiecībā uz seksuālo orientāciju," pavēstīja jau gadsimtu pastāvošā organizācija, kuras rindās ir 2,6 miljoni biedru. "Tas nozīmē, ka turpmāk attiecībā uz seksuālo orientāciju vairs nebūs valsts mēroga nosacījumu," teikts paziņojumā.

Reliģiskās, politiskās un izglītības organizācijas, kas vietējā līmenī pārrauga skautu kustību, pašas varēs izlemt jautājumu par geju un lesbiešu līdzdalību. Paziņojumā gan nav teikts, kad pārmaiņas politikā varētu tikt īstenotas, tostarp ASV mediji vēsta, ka jau nākamnedēļ paredzēta BSA nacionālās direktoru padomes sēde.

BSA atšķirībā no gaidu organizācijas Girl Scouts of the USA aizliedz homoseksuāļiem, kas neslēpj savu dzimumorientāciju, būt par organizācijas biedriem vai vadītājiem. Šī politiskā nostāja tika atbalstīta arī ar ASV Augstākās tiesas 2000.gada spriedumu, tomēr organizācijas vadība, ņemot vērā, ka amerikāņu sabiedrība kopumā kļūst arvien iecietīgāka pret homoseksuāļiem, pēdējo gadu laikā tikusi pakļauta spiedienam. Vairāk nekā 1,2 miljoni cilvēku vietnē Change.org parakstījuši petīciju, pieprasot, lai nostāja tiktu mainīta.

"BSA to ir sadzirdējusi no skautiem, korporācijām un miljoniem amerikāņu, ka homoseksuālu skautu un skautu vadītāju diskriminācija ir aplama," pirmdien sacīja geju un lesbiešu tiesību organizācijas GLAAD pārstāvis Herndons Gradiks. "Tas būtu neticams solis pareizajā virzienā," sacīja organizācijas Scouts for Equality (Skauti par vienlīdzību) pārstāvis Zaks Vāls, kurš, izmantojot sociālos medijus, mudinājis BSA korporatīvos atbalstītājus apturēt savus ziedojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits