Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

ASV un Dienvidkoreja ziņo, ka Ziemeļkorejai nav izdevies palaist orbītā satelītu

Ziemeļkorejai nav izdevies palaist orbītā satelītu - ar šādiem paziņojumiem svētdien, pēc tam, kad Ziemeļkoreja vēstīja par veiksmīgo satelīta palaišanu orbītā, nāca klajā ASV un Dienvidkorejas amatpersonas.

Dienvidkoreja secinājusi, ka visas raķetes detaļas iekritušas okeānā, un tādējādi nekas nav palaists orbītā. Savukārt ASV iestādes paziņojušas, ka raķetes pirmais posms nonācis Japānas jūrā, savukārt pārējie - Klusajā okeānā, ziņo Reuters.

Ziemeļkorejas paziņojumā tika norādīts, ka tās zinātniekiem un tehniskajiem darbiniekiem ir izdevies palaist orbītā eksperimentālu telekomunikāciju satelītu Kwangmyongsong-2 ar nesējraķetes Unha-2 palīdzību. Uz zemi tiekot sūtītas "nemirstīgo revolucionāro slavas dziesmu" melodijas. Analītiķi vērtēja, ka patiesībā tas bija ballistiskās raķetes izmēģinājums. Tā ir veidota, lai potenciāli sasniegtu Aļasku. Izskanot ziņām par Ziemeļkorejas raķetes palaišanu, valsts saņēma starptautisku kritiku. Saistībā ar Ziemeļkorejas rīcību sasaukta ārkārtas ANO Drošības padomes sēde.

ASV prezidents Baraks Obama savā paziņojumā norādījis, ka Ziemeļkoreja, kas 2006.gadā ir izmēģinājusi atombumbu, ir pārkāpusi ANO rezolūcijas un palielinājusi izolāciju.

Dienvidkoreja šo soli vērtēja kā provokatīvu un norādīja, ka tas apdraud mieru un stabilitāti Korejas pussalā un Ziemeļaustrumāzijā. Japāna, kurai pāri lidojusi raķete, savukārt norādīja, ka nevar atstāt šo soli bez atbildes. Ķīna aicinājusi iesaistītās puses saglabāt mieru, kā arī kopīgiem spēkiem saglabāt mieru un stabilitāti reģionā, līdzīgs aicinājums izskan no Krievijas.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Ziemeļkoreja pilda raķeti ar degvielu pirms palaišanas

Krievija aicina Ziemeļkoreju atteikties no raķetes palaišanas, Japāna izvieto pārtvērējraķetes

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits