Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV uzraudzībā Afganistānā vairs nav neviena ieslodzītā

ASV ir atstājušas visus cietumus Afganistānā, un to uzraudzībā vairs neesot neviena ieslodzītā. 

Amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka pēc rūpīgas Pentagona un Valsts departamenta veiktās izpētes pēdējie "trešo valstu pilsoņi", kuri atradās ASV ieslodzījumā Afganistānā, ir pārvesti, un ASV armija Afganistānas cietumos vairs nedarbojas. 

2013.gada martā afgāņu spēki pilnībā pārņēma kontroli pār Bagramas cietumu, tagad pārdēvētu par Parvānas cietumu, kas atrodas ASV gaisa spēku bāzē. Tomēr ASV vēl turpināja uzņemties atbildību par ieslodzītājiem ārvalstniekiem. 

2001.gadā bijušajā Padomju Savienības bāzē atradās aptuveni 30 000 ārvalstu karavīru un civilistu, tomēr to skaits pamazām tiek samazināts, un nākamajā gadā tur paredzēts atstāt tikai 6000 karavīru. 

2016.gada beigās ASV armija atradīsies tikai ASV vēstniecībā Kabulā, jo ASV prezidents Baraks Obama Afganistānā cenšas samazināt ASV militārā spēka klātbūtni. 

Deviņi ieslodzītie pakistānieši augustā no Bagramas tika nosūtīti atpakaļ uz dzimto zemi, bet svētdien ASV spēki Afganistānā Islamabadai nodevuši vēl trīs ieslodzītos pakistāniešus. 

Pakistānas drošības amatpersona apstiprināja, ka viens no tiem ir bijušā Pakistānas talibu grupējuma Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) līdera Hakimulla Mehsuda palīgs Latifs Mehsuds. 

NATO kaujas misija beigsies 31.decembrī, tomēr daļa karavīru paliks Afganistānā, lai palīdzētu valsts armijai un policijai cīnīties ar islāmistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits