Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

ASV Valsts departaments noliedz ziņas par iespējamo kompromisu ar Irānu

ASV Valsts departamenta pārstāve Viktorija Nulanda noliegusi plašsaziņas līdzekļos izskanējušās ziņas, ka ASV varas iestādes izskata kompromisa iespēju ar Irānu, atļaujot Teherānai bagātināt urānu līdz piecu procentu koncentrācijai, nesaduroties ar starptautiskajām sankcijām. Ar atbilstošo paziņojumu V. Nulanda nāca klajā pirmdien, 30 .aprīlī, tiekoties ar žurnālistiem.

Kā izriet no Valsts departamenta interneta vietnē izvietotā brīfinga atšifrējuma, viens no repotieriem uzdeva jautājumu, kādā stadijā atrodas sarunas ar Irānu par to, lai pēdējai tiktu atļauts bagātināt urānu līdz pieciem procentiem ar noteikumu, ka viss valstī esošais 20 procentu urāns tiks izvests aiz tās robežām.

V. Nulanda atbildēja, ka ASV pozīcija attiecībā uz Irānas kodolprogrammu paliek nemainīga un ka Irānai ir jāpārtrauc darbs pie urāna bagātināšanas, kā to pieprasa vairākas ANO rezolūcijas. Valsts departamenta pārstāve arī piebilda, ka jautājumu par kompromisu uzdevušā žurnālista pieņēmums par iespējamo kompromisu balstīts uz nepatiesām publikācijām presē.

Jāatgādina, ka laikraksts Los Angeles Times 27. aprīlī publicēja materiālu, kurā, atsaucoties uz kādu ASV prezidenta administrācijas pārstāvi, bija teikts, ka amerikāņu varas iestādes izskata iespēju atļaut Irānai bagātināt urānu līdz pieciem procentiem. Pretim Irānai jānodrošina starptautiskajiem novērotājiem iespēja pilnībā kontrolēt visu valsts kodolobjektu darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits