Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

ASV vecāki tiesājas par tiesībām nosaukt savu meitu par Allāhu

Kāds pāris ASV, Džordžijas štatā, vērsies tiesā pēc tam, kad viņiem aizliedza meitu nosaukt par Allāhu, vēsta BBC. Džordžijas štata Sabiedrības veselības departaments atteicies izsniegt 22 mēnešus vecā bērna dzimšanas apliecību.

Vecāki Elizabete Hendija un Bilals Valks norādījuši, ka šāda rīcība ir nepieņemama, un oficiāli viņu meitai Zalikai Greisfulai Loreinai Allāhai vārda nav. Štata amatpersonas gan argumentēja, ka bērna uzvārdam jābūt vienam no vecāku uzvārdiem, proti, vai nu Hendijai vai Valkai, vai arī abu šo uzvārdu kombinācijai, bet nevis Allāhai.

Sabiedrības veselības departamenta juristi norādīja, ka Džordžijā likums paredz, ka uzvārdam jābūt vienam no vecāku uzvārdiem, lai bērnu reģistrētu kā šo vecāku atvasi. Pēc tam uzvārdu iespējams mainīt, iesniedzot lūgumu augstākajā tiesā, taču tikai pēc sākotnējās dzimšanas apliecības saņemšanas.

Tēvs pamatojis, ka meitai uzvārds "Allāha" izvēlēts, jo "tas esot cēls", un uzskata, ka atteikšanās izsniegt dzimšanas apliecību ir klaja un netaisnīga vecāku tiesību pārkāpšana. 

Lai strīdu atrisinātu, Amerikas Pilsonisko brīvību savienība vecāku vārdā iesniegusi tiesā prasību. Vecākus pārstāvošais advokāts uzskata, ka strīda risinājums būs ātrs un viegls: "Vecāki izvēlas bērna vārdu. Nevis valsts. Šī būs viegla prāva."

 

Top komentāri

likums
l
Bērni ir jāaizsargā no vecāku stulbuma. Vai abi spītnieki ir padomājuši, kāda būs dzīve meitai ar tādu vārdu mūsdienu pasaulē, kur islamofašisms ir viens no galvenaliem apdraudējumiem?
liberasts
l
Lai sauc kaut par māla bļodu, ka tikai uz plīts neliek!
aladins
a
Nabaga meitenīte... Neveicās piedzimt tērētu vecāku ģimenē... Kāpēc viņi ienīst savu meitu tik ļoti? Viņu jau musļiki nomušīs par dieva zaimošanu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits