Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atkal atliek aizliegumu ASV uzņēmumiem sadarboties ar Huawei

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pirmdien paziņoja, ka aizliegums Savienoto Valstu uzņēmumiem sadarboties ar Ķīnas tehnoloģiju kompāniju Huawei atlikts vēl par 90 dienām.

Nacionālās drošības apsvērumu dēļ ASV maijā iekļāva Huawei tā dēvētajā melnajā sarakstā, kas nozīmē, ka ASV uzņēmumiem aizliegts sadarboties ar šo kompāniju. Taču šī lēmuma stāšanās spēkā vairākas reizes jau atlikta.

ASV Tirdzniecības ministrija skaidro, ka tas saistīts ar pūliņiem mazināt traucējumus klientiem, no kuriem liela daļa izmanto sakaru tīklus lauku reģionos.

"Pagaidu vispārējās licences pagarināšana būtiski neietekmēs Huawei biznesu. Taču šis lēmums nemaina faktu, ka rīcība, kas vērsta pret Huawei, ir bijusi netaisna. Uzskatām, ka ASV Tirdzniecības departamenta lēmums pievienot Huawei "melnajam sarakstam" nodarījis vairāk ļauna ASV, nekā Huawei. Ticis nodarīts būtisks ekonomisks kaitējums ASV uzņēmumiem, ar kuriem Huawei bijusi sadarbība. Tāpat tikusi izjaukta un iedragāta savstarpējā uzticēšanās, uz kuras balstās globālā piegādes ķēde. Mēs aicinām ASV valdību izbeigt šo netaisnīgo izturēšanos un izsvītrot Huawei no sava "melnā saraksta"," paziņojumā presē uzsver Huawei.

ASV norāda, ka Huawei ir cieši sakari ar Ķīnas komunistu valdību, un brīdina, ka šī ražotāja tehnoloģijas varētu tikt izmantotas spiegošanai Pekinas vajadzībām. Huawei kategoriski noraida šādas apsūdzības.

4.rindkopā pievienots Huawei komentārs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits