Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Atvaļināts pulkvedis Krievijā apsūdzēts par spiegošanu ASV labā

Krievijas Ģenerālprokuratūra otrdien paziņoja, ka aizdomās par spiegošanu ASV labā tiek turēts atvaļinātais pulkvedis Vladimirs Lazars. Līdz 2003.gadam viņš dienēja armijas topogrāfijas dienestā, un Lazars tiek apsūdzēts par slepenu karšu nodošanu ASV armijai.

Izmeklētāji uzskata, ka Lazars slepeno informāciju nodevis savam bijušajam klasesbiedram Aleksandram Lesmentam, kurš kopš deviņdesmito gadu vidus dzīvo Igaunijā un "aktīvi sadarbojas ar ASV Aizsardzības izlūkošanas aģentūru", teikts Krievijas Ģenerālprokuratūras izplatītajā paziņojumā. Tajā apgalvots, ka Lesmentam dots "ilgtermiņa uzdevums" iegūt slepenas kartes.

Lesments lūdzis Lazaram no kāda krievu kolekcionāra iegādāties topogrāfiskus attēlus. Lazars "tos iekopēja cietajā diskā un nogādāja Baltkrievijā, kur caur starpnieku tos nodeva Lesmentam".

Nodotās topogrāfiskās kartes satur valsts noslēpumus, un tās var tikt izmantotas, lai izplānotu raķešu kursu un sauszemes operācijas pret Krieviju, skaidroja Ģenerālprokuratūra. Lazars arestēts, taču nav skaidri zināms, kad tieši viņš ticis aizturēts.

Pirms nepilniem diviem mēnešiem Krievijā 13 gadu cietumsods tika piespriests kosmonautikas centra inženierim Vladimiram Ņesterecam, kurš apmaiņā pret naudu ASV Centrālajai izlūkošanas pārvaldei (CIP) nodevis slepenu informāciju par stratēģiskajām raķetēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits