Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Baltā nama preses sekretāri izraida no restorāna

ASV Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa izraidīta no restorāna, jo viņa strādā prezidenta Donalda Trampa administrācijā.

Sandersa tviterī pavēstījusi, ka restorāna Red Hen līdzīpašniece Virdžīnijas štata Leksingtonā viņai paziņojusi, ka restorāns viņai "jāatstāj, jo es strādāju pie ASV prezidenta, un es pieklājīgi aizgāju". Vēl Sandersa piebildusi, ka piektdienas vakarā notikušais incidents daudz vairāk liecina par restorāna līdzīpašnieci nekā par viņu pašu.

"Es vienmēr cenšos pēc iespējas labāk izturēties pret cilvēkiem, tostarp tiem, kuru viedoklim nepiekrītu, un turpināšu tā darīt," uzsvērusi Baltā nama preses sekretāre.

Restorānā, kas piedāvā ēdienus no vietējo lauksaimnieku produkcijas, viņa ieradusies kopā ar ģimenes locekļiem.

Restorāna līdzīpašniece Stefānija Vilkinsone teikusi laikrakstam The Washington Post, ka viņa uzskata, ka Sandersa strādā "necilvēcīgā un neētiskā" prezidenta administrācijā.

Pēc Vilkinsones sacītā, par Sandersas ierašanos viņai pastāstījuši restorāna darbinieki. Vilkinsone minēja vairākus iemeslus, kāpēc Sandersa no restorāna izraidīta, tostarp, ka vairāki restorāna darbinieki ir homoseksuāli un ir neapmierināti ar to, ka Sandersa paudusi atbalstu Trampa nostājai, ka transpersonām būtu jāaizliedz dienēt Savienoto Valstu bruņotajos spēkos.

"Pasakiet man, ko jūs gribat, lai daru.. Es varu lūgt viņu  aiziet," Vilkinsone sacījusi darbiniekiem. "Viņi teica jā."

Pēc Vilkinsones sacītā, viņa runājusi ar Sandersu privāti, un Baltā nama preses sekretāre nekavējoties atbildējusi: "Labi. Es došos projām."

2017.gada augustāTramps parakstīja dokumentu, liekot Pentagonam turpmāk armijā vairs neuzņemt transpersonas. Vienlaikus Tramps atstāja Pentagona ziņā jautājuma izšķiršanu par to, ko darīt ar tām transpersonām, kas jau šobrīd ir armijā.

Taču pēc vairāku transpersonu sūdzībām šī dokumenta izpilde ir bloķēta ar tiesas lēmumu.

Top komentāri

zilirozā algotņiem loģika nepatīk
z
odien, 17:08 ļuļa ļ kad vācijā kafejnīcas īpašnieks atteicās apkalpot migrantus, jo viņi zog, nemaksā, uzmācas sievietēm un demolē telpas, tad gan tika sacelts hajs pa visu presi, ka viņš esot rasists, nelietis un diskriminators! un ka ja tu darbojies sabiedriskās ēdināšanas sektorā, tev esot jāapkalpo VISI! iedomāsimies, kas būtu, ja kāds atteiktos apkalpot nēģeri tikai tāpēc, ka viņam nepatiktu nēģera darbavieta? iedomājies, kādus sodus tāds cilvēks maksātu?
reptilis
r
..kāds skandāls bija,kad konditors atteicās izgatavot torti geju laulībām- atcerieties??...-skatīsimies,kāda būs politkorektuma aizstāvju -CNN u.c. reakcija. Nu,es ,piemēram,domāju,ka Trampa atbalstītājiem būtu jāpiesaka boikots šai ēstuvei:)))...Zobs pret Zobu!
Tikai anonīmi un netā
T
šie perversie un slimie no sava 0,02% pūžņa var imitēt dažādos sabiedrībā,bet dzīvē un ikdienā šo slimo ir tik maz,ka pat praidu balagānos no visas pasaules tikai dažus tūkstošus šie ķ.ēmi var salasīt.bet neta portālos šie tēlo veselu mazu sabiedrības daļu, kaut reāli to nav pat viens ciematiņš, pat ja tos no visas pasaules sadzītu kopā.Un šī mikroskopiskā niecība- šie ārstējamie tipiņi mums visiem grib diktēt savus noteikumus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits