Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Baraks Obama neatvainosies Pakistānai par tās karavīru bojāeju

ASV prezidents Baraks Obama neatvainosies Pakistānai par 24 tās karavīru bojāeju NATO aviācijas uzlidojuma rezultātā 26. novembrī, vēsta The New York Times, atsaucoties uz Baltā nama paziņojumu.

Pirms tam oficiāli atvainoties Pakistānai rekomendēja ASV vēstnieks Islāmabadā Kemerons Manters. Par nepieciešamību atvainoties paziņoja arī Valsts departamentā, uzsverot, ka šāds solis ļaus uzlabot attiecības ar Pakistānu.

Tikmēr ASV Aizsardzības ministrija paziņoja, ka ar atvainošanos, ko izteikušas amerikāņu militārpersonas, kā arī valsts sekretāre Hilarija Klintone, ir vairāk nekā pietiekami, vismaz līdz laikam, kamēr īpaša komisija nenoskaidros visus traģiskā notikuma apstākļus. Šādu nostāju izlemts atbalstīt arī Baltajā namā.

Jāatgādina, ka 26. novembrī vairāki NATO kaujas helikopteri apšaudīja Pakistānas kontrolposteni pie robežas ar Afganistānu. ASV, NATO un Starptautisko drošības uzturēšanas spēku Afganistānā (ISAF) vadība to skaidroja ar kļūdu – sākotnējā informācija liecina, ka amerikāņu īpašo uzdevumu vienība, kas izsauca helikopterus, pieņēma Pakistānas armijas kontrolposteni par kaujinieku nometni. Tikmēr Pakistāna uzbrukumu nosauca par tīšas agresijas aktu un „atentātu pret valsts suverenitāti”.

Drīz vien pēc aviācijas trieciena Pakistānas varas iestādes slēdza ceļus, pa kuriem notika koalīcijas karaspēka Afganistānā apgāde, kā arī pieprasīja, lai ASV armija 15 dienu laikā atstātu Šamsi aviobāzi, no kurienes notiek bezpilota lidmašīnu uzlidojumu islāmistu kaujiniekiem. Bez tam 29. novembrī valsts valdība paziņoja par atteikšanos piedalīties starptautiskā konferencē par Afganistānu, kas nākamajā nedēļā notiks Bonnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits