Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Blumbergs cīņai ar Trampu plāno tērēt 500 miljonus dolāru

Bijušais Ņujorkas mērs un miljardieris Maikls Blumbergs plāno tērēt vismaz 500 miljonus dolāru personīgās naudas Donalda Trampa pretinieka kampaņas finansēšanai prezidenta vēlēšanās 2020.gadā, vēsta izdevums Politico, atsaucoties uz avotiem demokrātu partijā.

Nav izslēgts, ka par šo Trampa pretinieku kļūs viņš pats. Pagājušajā piektdienā Blumbergs paziņoja, ka līdz mēneša beigām izlems, vai kandidēt uz ASV prezidenta amatu 2020.gadā.

Kā norāda avoti, 500 miljoni dolāru ir minimālā, nevis maksimālā summa, kuru gatavs tērēt Blumbergs, lai sakautu Trampu. Šī summa par 175 miljoniem dolāru pārsniedz visus Trampa izdevumus 2016.gada vēlēšanu kampaņai.

"500 miljoni dolāru ir aptuveni viens procents no Blumberga kopējās bagātības," pavēstīja viņa palīgs Kevins Šiki. "Kad viņš pēdējo reizi kandidēja uz Ņujorkas mēra amatu, viņš sava kampaņai iztērēja 100 miljonus dolāru. Bet Ņujorka ir tikai 3% no ASV kopējā iedzīvotāju skaita. Tā kā 500 miljoni dolāru nacionālai kampaņai viņam nav nemaz tik daudz."

Blumbergs, būdams republikānis, no 2002. līdz 2013.gadam ieņēma Ņujorkas mēra amatu. Pagājušajā rudenī viņš reģistrējās kā demokrāts.

Top komentāri

2016
2
Blumbergu neviens negribeeja, taapeec tagad noleemis izlikties par klintoni un ieliist pa logu. "Most New Yorkers say Mr. Bloomberg’s policies have favored the rich over the middle class and the poor. And 70 percent say that as mayor, he has paid too much attention to Manhattan, rather than its surrounding, less well-off boroughs." https://morningconsult.com/2016/01/21/new-poll-could-bloomberg-win/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits