Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Džo Baidens: vislabākais ceļš uz priekšu ir nodot lāpu jaunai paaudzei

ASV prezidents Džo Baidens televīzijā pārraidītajā uzrunā tautai skaidrojis, ka nolēmis izstāties no kampaņas par atkārtotu ievēlēšanu prezidenta amatā, lai šādi censtos palīdzēt saglabāt demokrātiju ASV.

81 gadu vecais prezidents pauda viedokli, ka viņa paveiktais licis justies, ka viņš būtu pelnījis otru termiņu Baltajā namā, taču vienlaikus uzsvēra, ka "nekas nedrīkst stāties ceļā mūsu demokrātijas saglabāšanai, tajā skaitā personīgās ambīcija", citē BBC. Prezidents arī piebilda, ka paudis atbalstu viceprezidentes Kamalas Herisas nominēšanai par kandidāti prezidenta vēlēšanām, lai vienotu demokrātu partijas atbalstītājus un visu valsti.

Trešdienas vakarā pārraidītajā 11 minūšu garajā uzrunā no Baltā nama Ovālā kabineta Dž. Baidens paziņoja, ka ciena atrašanos Baltajā namā, taču vēl vairāk mīlot savu valsti. Viņš arī uzsvēra, ka pienācis laiks nodot amatu jaunākai paaudzei: "Esmu nolēmis, ka vislabākais ceļš uz priekšu ir nodot lāpu jaunai paaudzei. Tas ir labākais veids, kā vienot mūsu nāciju."

"Laba lieta Amerikā ir tas, ka šeit nevalda karaļi un diktatori. To dara tauta. Vēsture ir jūsu rokās. Vara ir jūsu rokās. Amerikas ideja ir jūsu rokās," teica prezidents, skaidrojot, kāpēc ir svarīgi balsot vēlēšanās. "Amerikāņiem jāizvēlas starp došanos uz priekšu vai atpakaļ, starp cerību un naidu, starp vienotību un šķelšanos. Mums ir jāizvēlas, vai joprojām ticam godīgumam, pieklājībai, cieņai, brīvībai, tiesiskumam un demokrātijai. Pēdējais no šiem – demokrātija un tās aizstāvēšana – ir daudz svarīgāk par jebkuru titulu," teica prezidents.

Dž. Baidens arī uzsvēra, ka turpinās aktīvu darbību prezidenta amatā viņa termiņa atlikušajā pusgadā, gan strādājot pie valsts likumu izmaiņām, gan sadarbojoties ar sabiedrotajiem ārzemēs. Viņš solīja strādāt pie tā, lai tiktu beigts karš Gazas joslā un tiktu atbrīvoti Hamās sagūstītie ķīlnieki.

Viņš arī turpināšot darbu pie tā, lai panāktu izdevumu mazināšanu ģimenēm, aizsargātu cilvēku personīgo brīvību, cīnīšoties pret naidu un ekstrēmismu un par to, lai izbeigtu vardarbību, kurā tiek izmantoti šaujamieroči. Tikšot turpināts darbs pie iniciatīvas audzēju radīto problēmu mazināšanai, kā arī centieni reformēt Augstāko tiesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits