Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 26. augusts
Tālija, Natālija, Broņislava, Broņislavs

Eksperts: Atentāta mēģinājums pret Trampu varētu saliedēt viņa atbalstītājus

Atentāta mēģinājums pret ASV prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu varētu saliedēt viņa atbalstītājus, aģentūrai LETA sacīja politikas zinātnes doktors, ASV politikas vērotājs Mārtiņš Hiršs.

Viņš atgādināja, ka Tramps ir pieredzējusi persona ASV politikā. "Ir cilvēki, kam viņš izteikti patīk, bet ir cilvēki, kam viņš izteikti nepatīk ar savām radikālajām idejām," pauda eksperts.

Hirša vērtējumā notikušais ir "traģiski un briesmīgi", bet, iespējams, tas saliedēs Trampa atbalstītājus, ļaus vēl vairāk demonizēt oponentus un pagriezt visu par labu republikāņu kandidātam.

"ASV, kur ieroči ir tik brīvi pieejami, tas nav nekas unikāls, apšaudes notiek regulāri. Arī ļoti nopietni ieroči pieejami gandrīz ikvienam, tāpēc nav grūti dabūt ieroci vai izdarīt atentātu pret kādu politiķi," atzina eksperts.

Viņš ir pārliecināts, ka notikušais negarantē Trampam uzvaru vēlēšanās, jo līdz tam vēl ir ilgs laiks, taču reitingu par dažiem procentpunktiem varētu pacelt.

"Mēs nezinām, ko demokrāti darīs tālāk, vai nomainīs Džo Baidenu, vai būs vēl kādi skandāli. Trampa kampaņā tas noteikti nav pēdējais negaidīts pavērsiens," vērtēja Hiršs, atgādinot, ka pirms astoņiem gadiem, kad par Baltā nama vadītāja amatu sacentās Hilarija Klintone un Tramps, arī bija dažādi pavērsieni.

Kā vēstīts, republikāņu Baltā nama vadītāja kandidāts Tramps sestdien tika ievainots ausī apšaudē vēlēšanu kampaņas mītiņā, un notikušais tiek izmeklēts kā atentāta mēģinājums.

Pēc apšaudes Pensilvānijas štata Batleras pilsētā 78 gadus vecais eksprezidents tika aizvests no skatuves uz automašīnu, un uz viņa sejas bija asinis. Viņš vēlāk ierakstā savā sociālajā tīklā "Truth Social" pavēstīja, ka lode izgājusi cauri viņa labās auss augšējai daļai.

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) svētdien pavēstīja, ka šāvējs bijis 20 gadus vecais Tomass Metjū Krukss no Pensilvānijas štata.

Apšaudē nogalināts kāds mītiņa dalībnieks, bet divi smagi ievainoti.

ASV prezidents Baidens, kuram novembrī gaidāmajās vēlēšanās jāsacenšas ar Trampu, nosodījis notikušo un uzsvēris, ka Amerikā "nav vietas šāda veida vardarbībai".

Uzbrukumu nosodījuši daudzu pasaules valstu vadītāji.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits