Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Gatavojoties Ziemeļkorejas raķetes palaišanai, ASV izvieto reģionā karakuģus

Gatavojoties Ziemeļkorejā plānotajam raķetes startam, ASV izvietojusi reģionā ar pretraķešu aizsardzības sistēmu aprīkotus flotes kuģus un cieši seko līdzi situācijas attīstībai, ceturtdien paziņojuši ASV bruņotie spēki.

Admirālis Semjuels Loklīrs žurnālistiem skaidroja, ka tas ir loģisks solis. Līdzīgi ASV Jūras spēki rīkojušies arī pagājušo reizi, kad Ziemeļkoreja gatavojās raķetes palaišanai. Telekanāls CCN ziņoja, ka uz reģionu nosūtīti divi karakuģi - USS Benfold un USS Fitzgerald.

Loklīrs norādīja, ka kuģu klātbūtne raķetes palaišanas gadījumā ļaus noteikt, kas tā par raķeti, kurp tā lido un ko tā apdraud. ASV spēki arī paturēs savā redzeslokā visas daļas, kas varētu atdalīties no raķetes.

Kā jau vēstīts, Ziemeļkoreja paziņojusi, ka laikā starp 10. un 22.decembri tā veiks atkārtotu satelīta palaišanu Zemes orbītā. Aprīlī veiktā raķetes "Unha-3" palaišana nolūkā nogādāt orbītā mākslīgo pavadoni bija neveiksmīga, taču tā izsauca gan ANO, gan ASV protestus, norādot, ka Phenjanas patiesais mērķis esot bijis veikt modificētas starpkontinentālās ballistiskās raķetes Taepodong-2 izmēģinājumu.  Ziemeļkoreja savukārt apgalvo, ka tā ir miermīlīga zinātniska misija ar mērķi nogādāt orbītā satelītu.

Loklīrs norādīja, ka Ziemeļkoreja pakāpeniski ir uzlabojusi savas raķešu tehnoloģijas, bet, vai šomēnes plānotais izmēģinājums būs veiksmīgs, neesot iespējams prognozēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits