Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Izraēla nobažījusies par ASV aizsardzības ministra amatam izvirzītā Heigela ārpolitikas nostāju

ASV aizsardzības ministra amatam izvirzītā bijušā republikāņu senatora Čaka Heigela nostāja ārpolitikas jautājumos Izraēlā rada pamatu bažām, otrdien atzina Izraēlas parlamenta spīkers Roivens Rivlins. Heigela aizstāvētais izolacionisms "maina ASV stratēģiju pasaulē un attiecīgi ietekmē arī Izraēlu", teikts Rivlina izplatītajā paziņojumā.

"Šāda nostāja Izraēlā rada pamatu bažām, taču neiebaida to," uzsvēra parlamenta spīkers, piebilstot, ka ir "svarīgi, lai Izraēla zinātu, kā reaģēt" uz šādu nostāju. "Šīs bažas nav tikai Izraēlai, un tās pat nav saistītas ar Heigela personīgo nostāju Izraēlas jautājumā. Heigela virzīšana [aizsardzības ministra amatam] ietekmē ne tikai Izraēlu, bet arī globālo stratēģisko spēku samēru," norādīja Rivlins. "Nav iespējams nošķirt Savienoto Valstu drošību no drošības un stabilitātes Tuvajos Austrumos un no Irānas radītajiem draudiem Savienotajām Valstīm."

Jāatgādina, ka ASV prezidents Baraks Obama Heigelu aizsardzības ministra amatam oficiāli izvirzīja pirmdien. Lai Heigels tiktu apstiprināts amatā, nepieciešams Senāta atbalsts.

Neraugoties uz to, ka Heigels ir republikānis, partijas "smagsvari" jau pauduši kritiku kandidātam, apsūdzot ekssenatoru, ka viņš esot naidīgi noskaņots pret Izraēlu un naivi - pret Irānu, šādi liekot noprast, ka viņa apstiprināšanas process var izvērsties par smagu cīņu. Heigels iepriekš iestājies pret atsevišķu sankciju noteikšanu Irānai un ticis kritizēts par nepietiekamu atbalstu Izraēlai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits