Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Klintone: ASV uzlauza Al Qaeda Jemenas atzara mājaslapu, lai iedragātu kaujinieku propagandu

Amerikāņu datorspeciālisti uzlauza teroristu tīkla Al Qaeda Jemenas atzara propagandas mājaslapu un nomainīja tajā ievietoto paziņojumu ar mērķi iedragāt kaujinieku propagandu, trešdienas vakarā atzina ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Al Qaeda propagandistu vietni uzlauza ASV Valsts departamenta Stratēģisko pretterorisma komunikāciju centra speciālisti.

Savā mājalsapā nemiernieki "lielījās par amerikāņu nogalināšanu un mēģināja savervēt jaunus atbalstītājus," skaidroja Klintone. "48 stundu laikā mūsu speciālisti šajās lapās ievietoja citus paziņojumus par Al Qaeda uzbrukumos nogalinātajiem jemeniešiem."

Savukārt Valsts departamenta pārstāve Viktorija Ņūlenda skaidroja, ka Al Qaeda sākotnēji mājaslapā bija ievietojuši attēlu, kurā redzami ar ASV karogu klāti zārki, turpretī ASV to aizstāja ar attēlu, kurā redzami ar Jemenas karogu klāti zārki.

Šādi ASV vēlējās "parādīt, ka Al Qaeda teroristi Jemenā nogalina jemeniešus," piebilda Ņūlenda. ASV uzskata, ka Jemenā bāzētais grupējums Al Qaeda Arābijas pussalas atzars (AQAP) ir visaktīvākā džihādistu grupējuma daļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits