Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kremlis Putina un Trampa telefonsarunu raksturo kā "pozitīvu domu apmaiņu"

ASV prezidenta Donalda Trampa sestdien notikusī telefonsaruna ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ir nozīmīgs sākums attiecību uzlabošanai starp abām valstīm, kuru attiecības pasliktinājušās līdz zemākajam līmenim kopš Aukstā kara, sestdien paziņoja Baltā nama administrācija. "Zvans bija nozīmīgs sākums attiecību uzlabošanai starp ASV un Krieviju, kuras ir vajadzīgs uzlabot," teikts Baltā nama paziņojumā.

Stundu ilgajā sarunā, kuru Baltais nams raksturoja kā apsveikuma zvanu no Putina, prezidenti apsprieda sadarbību cīņā pret grupējumu Islāma valsts.

"Gan prezidents Tramps, gan prezidents Putins cer, ka pēc šodienas zvana abas puses var ātri pāriet uz terorisma un citu abām pusēm svarīgu problēmu risināšanas."

Kremlis pirms tam paziņoja, ka Tramps un Putins vienojušies "attīstīt ASV un Krievijas attiecības uz konstruktīva, vienlīdzīga un abpusēji izdevīga pamata" un izveidot reālu koordināciju cīņai pret džihādistu grupējumu Islāma valsts.

Kremlis raksturoja šo sarunu kā pozitīvu domu apmaiņu, kurā prezidenti skāruši daudzus tematus – Irānas kodoldarījumu, konfliktus Ukrainā un starp Izraēlu un palestīniešiem, saspīlējumu Korejas pussalā un tirdzniecības attiecības.

Prioritāte šajā sarunā bija cīņa pret starptautisko terorismu, un prezidenti arī runāja par vēlmi tikties, piebilda Kremlis.

Sarunā netika apspriestas ASV noteiktās sankcijas pret Krieviju, Krievijas ziņu aģentūrai Interfax pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Tramps piektdien uz žurnālistu jautājumiem, vai viņš plāno atvieglot sankcijas pret Krieviju, kas tika ieviestas, reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu, atbildēja, ka ir pārāk agri par to runāt.

Putins un Tramps pirmoreiz sarunājās pa telefonu novembrī drīz pēc Trampa uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās. Toreiz viņi bija vienisprātis, ka ir vajadzīgs normalizēt abu valstu attiecības.

Top komentāri

Nu ja
N
Pimkart ne stundu, bet 45 minūtes,pats ilgākais. Otrkārt,šādas telefona sarunas nevar tādas nopietnas lietas ka sankcijas ta forši noņemt. GALVENAIS,var just ka no Amerikas Prezidenta puses nav aukstums.Un cerams viņi vienosies sakarā ar IV islāma valsts teroristu iznīcināšanu. Pagaidām tas IR galvenais. Nu jau varētu sirieši dodies uz savām mājām,palīdzēt novākt gruvešus, un labot mājas.
zvirbulēns
z
Ahtung, ahtung, govorit Moskva, vovik iz rašen, da, ... kak ģela, koļega, tu meņa ļubiš... ja tak i znal...nu togda gutbai moi frend, tovariš, boevaja podruga, celuju, tvoi na bsegda vova!
Vārds
V
Latvija un Zvirbulēns šokā, kādēļ Latvija nepiedalījās zvanā ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits