Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Laikraksts: ASV Valsts departamenta vadības cilvēki masveidā pamet amatus

Vairāki augsta ranga ASV Valsts departamenta darbinieki kopš Donalda Trampa inaugurācijas amatus pametuši, raisot neskaidrību par departamenta darbības nodrošināšanu, ceturtdien vēstīja laikraksts Washington Post.

Valsts sekretāra vietnieks vadības jautājumos Patriks Kenedijs amatu pametis trešdien, turklāt viņš pametīs arī ASV Ārlietu dienestu - Valsts departamenta karjeras diplomātu korpusu.

Trīs sekretāra asistenti, kas strādāja viņa vadībā, arī pametuši amatus un varētu pamest Ārlietu dienestu.

Tiek uzsvērts, ka tik masveidīga atbildīgo ierēdņu vienlaicīga aiziešana kā šajā gadījumā Valsts departamentā nav ierasta darbinieku nomaiņa, kāda vērojama dažādās iestādēs līdz ar jaunu prezidentu un administrāciju.

"Šī ir lielākais vienlaicīgas darbinieku aiziešanas gadījums šīs iestādes vēsturē, un to būtu grūti atkārtot," paudis Deivids Veids, kurš bija Valsts departamenta administrācijas vadītājs valsts sekretāra Džona Kerija darbības laikā.

"Ekspertus departamenta dažādās darbības jomās, jo īpaši drošības, menedžmenta, administratīvajās un konsulārajās pozīcijās, ir īpaši grūti aizstāt un pārvilināt no privātā sektora," viņš atzinis.

Valsts departaments nevēlējās izteikties par konkrētiem gadījumiem, preses sekretāra vietas izpildītājam Markam Toneram raksturojot vien situāciju kopumā.

"Tas ir standarta risinājums jebkurā pārejā, ka aizejošā administrācija koordinācijā ar ienākošo pieprasa visām politiski ieceltām amatpersonām iesniegt atlūgumus," paziņojumā skaidroja Toners.

"Daži no tiem, kas iesnieguši atlūgumus, turpinās darbu Ārlietu dienestā un citās pozīcijās," viņš piebilda.

Jaunai administrācijai pārņemot pilnvaras, lielas pārmaiņas ir ierastas, tomēr tam, cik lielā skaitā amatpersonas pamet Valsts departamentu un cik ātri tas notiek, nav precedenta, norāda laikraksts.

Medijos izskanējušas pretrunīgas versijas par to, vai amatpersonas amatus pamet pašas, vai arī ir spiestas aiziet.

Pievienotas 4. līdz 6. rindkopas

Top komentāri

optimists
o
Prieks, ka vismaz komentétájiem ir normálas analítikju spéjas atshkiríbá no raksta autoriem un publicétájiem! Iespéjams, ka shie cilvéki nedzívo Latvijá, kur, atshkiríbá no ASV, liela dalja totáli "brauc auzás" ar Trampa nomelnoshanu. Bet tas forshi - pílju un varzhu díkí redzama panika. Traki, ne?, ka káds no "lielajiem" uzdroshinás ne tikai runát par tautas interesém, bet arí NO PIRMÁS DIENAS DARBOJAS SAVAS TAUTAS INTERESÉS. Tas Latvijas pretígajiem politikjiem ká edgars rinkēvičs kaklá!
Trollis JT
T
Nevis "masveidā", bet "visi" tiek atlaisti tā, kā tas parsti notiek ASV, nākot pie varas jaunam prezidentam. Terminu "masveidā" var lietot tikai attiecībā pret masu saziņas līdzekļiem, kuri pilda savu saimnieku pavēles - jebkuriem līdzekļiem pretoties Trampam. Ja melot nevar citādi, tad - kaut vai ar virsraksta intonācijām.
nemāniet lasītāju!
n
Nespēju pat no raksta saskatīt, kur te ir "masveidība". Normāls process. Latvijā, kad viens oligarhu klans nomaina otru pie siles, lūk te notiek masveida tīrīšana, barotavu atbrīvošana savējiem. Vienotība 'tīra ZZS un otrādi, presē par zaudēto iespēju pazagt neganti bļauj visādi pulki, delnas vai krautmaņi. Te pat rakstā kautrīgi pieminēts, ka tā ir standarta situācija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits