Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Londonas mērs: Trampa rosinātais musulmaņu ieceļošanas aizliegums liecina par tumsonību

ASV republikāņu prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa plāns aizliegt musulmaņiem ieceļot Savienotajās Valstīs atspoguļo viņa "tumsonīgos uzskatus par islāmu" un var pasauli padarīt nedrošāku, "atsvešinot pamatvirziena musulmaņus" otrdien sacīja Londonas pirmais mērs musulmanis Sadiks Hans.

Trampa kampaņa decembrī paziņoja, ka Ņujorkas miljardieris aicina "pilnībā apturēt musulmaņu ieceļošanu Savienotajās Valstīs", šādi reaģējot uz neseno Sanbernardīno teroraktu. Tramps atteicies mainīt šo nostāju.

Reaģējot uz Hana ievēlēšanu Londonas mēra amatā, Tramps laikrakstam New York Times pirmdien atzina, ka viņa ierosinātajā plānā "vienmēr būs izņēmumi".

"Donalda Trampa tumsonīgais skatījums uz islāmu abas mūsu valstis var padarīt mazāk drošas, tā dēļ pastāv risks atsvešināt pamatvirziena musulmaņus visā pasaulē un tiek spēlēts par labu ekstrēmistiem," Hans sacīja Londonas laikrakstam Evening Standard.

"Runa nav tikai par mani, par maniem draugiem, manu ģimeni un visiem, kuriem it visur pasaulē ir līdzīga izcelsme kā," viņš sacīja.

"Donalds Tramps un viņam līdzīgie uzskata, ka Rietumu liberālās vērtības ir nesavietojamas ar pamatvirziena islāmu - Londona ir pierādījusi, ka viņš maldās."

Hans jau iepriekš sacījis, ka vēlas doties uz ASV un nodibināt kontaktus ar amerikāņu pilsētu mēriem, bet arī paudis bažas, ka savas ticības dēļ to, iespējams, nevarēs.

Vienlaikus viņš pauda pārliecību, ka Trampa "pieeja politikai" negūs virsroku Amerikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits