Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Medijs: Krievijas aģenti dižojušies, ka ar Flinnu varēs kontrolēt Trampu

ASV specdienestu rīcībā jau priekšvēlēšanu laikā nonāca sarunu ieraksti, kuru laikā Krievijas amatpersonas dižojās, ka, izmantojot padomnieku Maiklu Flinnu, varēs kontrolēt Donaldu Trampu, ja viņš kļūs par Amerikas Savienoto valstu prezidentu, atsaucoties uz avotiem izlūkošanas dienestos, ziņo CNN.

Pārtvertās sarunas ļoti satrauca ASV drošības dienestu darbiniekus, un jau tajā laikā viņi veica darbības, lai ierobežotu informāciju, kas tika sniegta par Trampa Nacionālās drošības padomnieku nominētajam Flinnam. 

Kāds bijušā prezidenta Baraka Obamas administrācijas pārstāvis medijam atzina, ka veids kā krievi runāja par Flinnu bija ļoti satraucošs un ka Trampa padomnieks gandrīz tika uzskatīts par draudu nacionālajai drošībai. 

Avoti norāda, ka Krievijas amatpersonas Flinnu uzskatīja par sabiedroto. Attiecības izveidojušās 2016.gada laikā. Jāatgādina, ka Flinns zaudēja savu amatu, jo neilgi pēc tam, kad Tramps kļuva par prezidentu, nāca gaismā informācija, ka Flinns uzturējies attiecības ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku, kuru drošības dienesti Amerikā uzskata par augstas klases spiegu. 

Avoti gan atgādinājuši, ka Krievijas amatpersonas, iespējams, apzināti pārspīlējušas savu ietekmi uz Flinnu. 

Šī ziņa ir kārtējais piliens reportāžu sērijā, kas stāsta par Donalda Trampa priekšvēlēšanu kampaņas ciešajām saitēm ar Krieviju. 

Tāpat pēdējās divas nedēļas jauno ASV prezidentu vajā stāsti, kas nāca gaismā pēc tam, kad viņš atlaida FIB vadītāju, kurš strādāja pie izmeklēšanas, kas pētīja, cik lielā mērā Krievijas ir iejaukusies 2016.gada vēlēšanās. Diena.lv jau vēstīja, ka Tramps, kā apgalvo FIB direktora draugi, ilgstoši centies viņu pielabināt un novirzīt no tālākas izmeklēšanas. 

 

 

Top komentāri

ka tik ne
k
Reigans savulaik arii izmeta aakji, uz kura krievi uzkjeeraas. Beidzaas ar to, ka psrs izlaida garu. http://www.independent.co.uk/news/world/reagans-great-lie-in-the-sky-star-wars-scientists-may-have-deceived-moscow-and-congress-about-the-1463972.html
CNN???
C
CNN nav medijs. CNN ir kabatas rupors.
? ! ?
?
Interesanti, kā mediji zina, ko teikuši Krievijas aģenti? Paši strādā Krievijas izlūkdienestā? Tukša gvelšana...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits