Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mediju prognozes: ASV starpvēlēšanās demokrātiem izdevies atgūt kontroli pār Pārstāvju palātu

ASV starpvēlēšanās demokrātiem izdevies atgūt kontroli pār Pārstāvju palātu, taču republikāņi saglabājuši kontroli pār Senātu, prognozē raidorganizācijas Fox, ABC un NBC, balstoties uz daļējiem vēlēšanu rezultātiem.

ASV prezidenta Donalda Trampa pārstāvētie republikāņi līdz šim kontrolēja abas Kongresa palātas.

Reaģējot uz mediju prognozēm, Tramps raksturoja šīs vēlēšanās kā "milzīgus panākumus", lai gan prognozes liecina, ka republikāņi zaudējuši kontroli pār Pārstāvju palātu.

Plašāk vēlēšanu iznākumu Tramps vēl nav komentējis.

Jau vēstīts, ka otrdien ASV tika vēlēta Pārstāvju palāta, 35 no 100 Senāta locekļiem, kā arī vairāku štatu gubernatori.

Mediju prognozētie rezultāti lielā mērā sakrīt ar pirmsvēlēšanu aptauju rezultātiem, kas liecināja par Kongresa sašķelšanos. Arī tradicionāli partija, kuru pārstāv prezidents, parasti cieš zaudējumus starpvēlēšanās, kas nereti tiek uztvertas kā referendums prezidentūrai.

Tramps, bez šaubām, atradās šo vēlēšanu centrā. CNN veiktā vēlētāju aptauja liecina, ka tikai trešā daļa vēlētāju neuzskatīja Trampu par faktoru, pieņemot lēmumu par ko balsot. Vairāk nekā puse vēlētāju norādīja, ka ir neapmierināti ar valsts pašreizējo virzienu.

Demokrāti tagad varēs nobloķēt likumdošanu un sākt izmeklēšanas par prezidenta finanšu darījumiem un Krievijas jaukšanos 2016. gada prezidenta vēlēšanās.

Taču republikāņi, saglabājot kontroli pār Senātu, saglabās teikšanu pār augstāko amatpersonu iecelšanu, tostarp tiesnešu nominēšanu federālajās tiesās.

Kalifornijas demokrātu līdere Nensija Pelosi, kura varētu kļūt par nākamo Pārstāvju palātas spīkeri, solīja "pārbaudes un līdzsvaru" Baltajam namam nākamajā Kongresa sesijā.

Pelosi arī sacīja, ka demokrāti tieksies pēc atbildības un partiju sadarbības, piebilstot, ka visiem ir apnikusi šķelšanās.

Viņa solīja strādāt pie veselības aprūpes izmaksu samazināšanas un investēt infrastruktūrā. Pelosi arī solīja cīnīties pret korupciju, lai Vašingtona strādātu visu amerikāņu labā.

( papildināta visa ziņa)

Top komentāri

sfsf
s
Kas priekš Demokrātiem jāuzsakata par zaudējumu, jo neieguva pārsvaru senātā. Parasti prezidenta opozīcijas partija pārsvaru iegūst palātā un senātā.
Bet Senāts paliek...
B
Republikāņu rokās. Paldies Dievam! Cudo Trampam! Šī kontrole nav tik spēcīga, kā Demokrāti cerēja, un latviešiem ir jāmācās no amerikāņiem. Paldies Dievam konservatīvie, nevis sorosisti, komunisti, slavenās politiskās staigules valdas, u.c. valda Amerikā. Bordānu par premjeru un visus Pabrikus pensijā, ja mēs gribam labu ekonomiku!
trusis nejaukais
t
neenu protams kreiso liberaalju rupors Diena par repblikaanjiem ta izvairiigi saka ka tikai saglabaaja senaatu. Republikanji tachu buutiski palielinaaja paarsvaru senaataa un taa ir liela uzvara! Bet deomkraatu frontee liela uzvara taapeec ka paarnjemot paarstaavju palaatu varees turpinaat vienkaarshi tupa buut pret Trampu un demonstreet ASV iedziivotaajiem savu stulbumu maksimaali paralizeejot valdiibas darbu un shaadi turpinot vinji 2020 veeleeshanaas garanteeti zaudees.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits