Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Negadījums gleznainajā Jeloustounas parkā - jaunietis iekrīt karstajā avotā

Jeloustounas nacionālajā parkā ASV kāds 21 gadu vecs jaunietis guvis pamatīgus ķermeņa applaucējumus, iekrītot vienā no daudzajiem parka karstajiem avotiem, vēsta BBC.

Jaunietis parku apmeklējis kopā ar vēl septiņiem cilvēkiem, kuri pēc nelaimes gadījuma arī uzmeklēja vienu no parka reindžeriem, ar kura palīdzību cietušais nogādāts slimnīcā. 

Līdzīgi negadījumi, apmeklētājiem iekrītot kādā no karstajiem avotiem, notiek teju ik gadu, bet šis ir pirmais negadījums šajā tūrisma sezonā. Pērn vasarā kāds vīrietis Jeloustounā pēc iekrišanas karstajā avotā gāja bojā.

Parasti negadījumi notiek, cilvēkiem neievērojot brīdinājumus un nokāpjot no tūristiem paredzētajām un labiekārtotajām takām. 

Parka pārvaldnieks Dens Venks paziņojumā pēc pēdējā incidenta atgādinājis - parka karstie avoti ir bīstami, šķietami cietā pamatne to tiešā tuvumā var būt vien trausla virskārta, zem kuras atrodas verdošs ūdens. Dažu Jeloustounas karsto avotu un geizeru ūdens temperatūra pārsniedz 90 grādus pēc Celsija skalas. "Mēs regulāri uzsveram, ka cilvēkiem geizeru tuvumā jāizmanto takas un iekārtotie ceļi, un ne tikai tāpēc, lai aizsargātu dabas resursus. Tas ir pašu apmeklētāju drošības jautājums," norādījis Venks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits