Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ņujorka iesūdz tiesā 17 autobusu kompānijas par migrantu vešanu no Teksasas

Ņujorkas pašvaldība iesniegusi prasību tiesā pret 17 autobusu pārvadājumu kompānijām, apsūdzot tās vairāk nekā 33 000 migrantu nelikumīgā atvešanā no Teksasas štata uz pilsētu.

Pārvadājumu kompānijām pieprasīta vairāk nekā 700 miljoniem ASV dolāru (639 miljoni eiro) liela kompensācija. Prasībā Ņujorkas pašvaldība apsūdz kompānijas par nelegālu migrantu ievešanu pilsētā no ASV dienvidu robežas, ievērojot Teksasas gubernatora republikāņa Grega Ebota programmu, kas paredz migrantus ar autobusiem bez maksas nogādāt uz citām ASV pilsētām, kurās pie varas atrodas demokrāti.

Ņujorka pieprasījusi kompensēt ekonomiskos zaudējumus, ko kopš 2022.gada pavasara radījusi aptuveni 33 000 nelegālo imigrantu uzturēšana.

Ņujorka centās ierobežot migrantu autobusu ierašanos, ierobežojot vietas, kur tie var izlaist savus pasažierus un prasot iepriekš brīdināt savu ierašanos, taču pārvadātāji centušies apiet šos ierobežojumus.

Nelegālie imigranti ir viens no asākajiem politiskajiem jautājumiem pirms novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Ņujorkas mērs Ēriks Adamss apsūdzējis Ebotu par bezatbildību, ar migrantu pārvadāšanu mēģinot pārslogot Ņujorkas sociālo pakalpojumu sistēmu, bet Teksasas gubernators tādas apsūdzības noraidījis kā nepamatotas, uzsverot, ka personām ASV ir konstitucionālas tiesības pārvietoties.

2023.gada jūlijā ASV Tieslietu ministrija vērsās tiesā pret Teksasas štatu par peldošu barjeru izvietošanu Riograndē, lai kavētu nelegālo imigrantu ierašanos no Meksikas, pārpeldot upi.

Riogrande ir 3051 kilometru gara upe no Kolorādo štata līdz Meksikas līcim. Ik dienu simtiem nelegālo imigrantu cenšas upi šķērsot, lai nokļūtu ASV.

Pēdējo gadu laikā republikānis Ebots ir centies bloķēt nelegālo imigrantu plūsmu, piemēram, ar dzeloņstiepļu žogu uz robežas, migrantu apcietināšanu un apsūdzēšanu par nelegālu iekļūšanu ASV teritorijā, kā arī patvēruma meklētāju vešanu ar autobusiem uz štatiem, kurus pārvalda demokrāti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits