Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Obama G20 samita laikā tiksies ar Krievijas homoseksuāļu tiesību aktīvistiem

ASV prezidents Baraks Obama G20 samita laikā tiksies ar Krievijas homoseksuāļu tiesību aktīvistiem, trešdien paziņojuši uz tikšanos uzaicinātie aktīvisti.

Obama, kurš trešdien preses konferencē Stokholmā aicināja piešķirt vienlīdzīgas tiesības homoseksuāļiem, ar aktīvistiem tiksies piektdienas vakarā, paziņoja grupas LGBT [lesbiešu, geju, biseksuāļu un transseksuāļu] tīkls vadītājs Igors Kočetkovs. Kočetkovs ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka tikšanās laikā plāno runāt par tiesību pārkāpumiem, kas balstīti uz seksuālo orientāciju, un aicināt sekot līdzi šiem pārkāpumiem starptautiskā līmenī.

Uz tikšanos ar Obamu uzaicināti arī geju tiesību aizstāvju organizācijas Coming Out pārstāvji, informēja grupas vadītāja Anna Anisimova.

Kāda Baltā nama amatpersona trešdien informēja, ka Obama plāno tikties ar "Krievijas pilsoniskās sabiedrības līderiem, lai apspriestu svarīgo lomu, ko pilsoniskā sabiedrība spēlē cilvēktiesību un tolerances veicināšanā". Amatpersona norādīja, ka uz tikšanos ar Obamu uzaicināti pārstāvji no organizācijām, kas atbalsta cilvēktiesības, lesbiešu, geju, biseksuāļu un transseksuāļu tiesības, brīvus medijus un vides aizsardzību.

Bet vairāki prominenti aktīvisti no Maskavas ir paziņojuši, ka saņēmušu uzaicinājumu, bet, diemžēl, šo tikšanos nevarēs apmeklēt, jo ASV delegācija ir vairākkārt mainījusi tikšanās laiku, tādejādi sarežģījot aktīvistu iespējas to apmeklēt.

Krievijā ir spēkā likumi, kas diskriminē homoseksuāļus. Tostarp Krievijas prezidenta Vladimira Putina jūnijā parakstītais likumprojekts nosaka, ka ir pretlikumīgi teikt, ka homoseksuālu cilvēku attiecības ir vienlīdzīgas heteroseksuālu cilvēku attiecībām.

Starptautiskā cilvēktiesību organizācija Amnesty International trešdien aicināja 20 pasaules attīstītāko valstu grupu G20 "nosodīt Krievijas drakonisko homofobisko likumu un darīt visu, kas to spēkos, lai pārliecinātu varasiestādes to anulēt".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits