Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Obama: Krievija turpina iebrukumu Ukrainā

Krievija klaji pārkāpj Ukrainas suverenitāti, teritoriālo integritāti un turpina uzbrukumu Ukrainā, ceturtdien sacīja ASV prezidents Baraks Obama.

"Krievija ir klaji un vairākkārt pārkāpusi Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti, un jaunie attēli ar Krievijas bruņotajiem spēkiem Ukrainas teritorijā padara to redzamu visai pasaulei."

"Šī patlaban notiekošā Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Krievijai būs vienīgi jaunas izmaksas un sekas," uzsvēra prezidents.

Obama sacīja, ka nule kā notikušā telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli abi līderi bijuši vienisprātis - "vardarbību iedrošina Krievija, separātisti tiek apmācīti Krievijā, viņus apbruņo Krievija. Viņus finansē Krievija."

Vienlaikus viņš atzina, ka ASV "nespers militārus soļus, lai atrisinātu Ukrainas problēmu".

Prezidents apliecināja, ka netiks "pieredzēta militāra konfrontācija starp Krieviju un Maskavu šajā reģionā".

Kaut arī Ukraina nav NATO dalībvalsts, "daudzas valstis, kas atrodas tuvumā, ir. Un mēs mūsu [NATO līguma] 5.panta saistības uztveram ļoti nopietni", uzsvēra Obama.

ASV stāv "plecu pie pleca" ar Kijevu un dara visu iespējamo, lai nodrošinātu, ka viņiem ir vislabākās iespējas atrisināt šo, jāatzīst, ļoti sarežģīto situāciju," sacīja Obama.

Krievijas karaspēka regulārās armijas daļas trešdien sagrābušas Novoazovskas pilsētu Ukrainas Azovas jūras piekrastē, iepriekš ziņoja Kijevas amatpersonas.

Krievijas karaspēka iebrukums Ukrainā ir noticis un tas turpinās vairākos virzienos, trešdien vakarā telekanāla "Espreso.TV" ēterā paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra Arsēnija Avakova padomnieks Zorjans Škirjaks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits