Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Obama nosoda Buša un Makeina ārpolitiku

Demokrātu partijas līderis Baraks Obama asi nosodījis līdzšinējā ASV prezidenta Džordža V.Buša un republikāņu kandidāta Džona Makeina īstenoto politiku, kuras dēļ pēdējos astoņos gados smagi cietusi ASV reputācija pasaulē. Uzrunā vairāk nekā 80 000 atbalstītāju klātbūtnē, pieņemot ASV prezidenta kandidāta nomināciju, B.Obama apņēmās mainīt ASV politikas kursu, lai labotu republikāņu pieļautās kļūdas.

"Buša un Makeina ārpolitika izšķērdējusi mantojumu, ko veidojušas amerikāņu (gan demokrātu, gan republikāņu) paaudzes. Mēs esam šeit, lai atjaunotu šo mantojumu," teica B.Obama. Viņš kritizēja republikāņu senatoru Dž.Makeinu par atbalstu Dž.V.Buša politikai. B.Obama uzsvēra, ka republikāņu valdība pieļāvusi lielu kļūdu, iesaistoties Irākas karā un novēršot uzmanību no Afganistānas, kur slēpās Osama bin Ladens un citi Al Qaeda līderi. "Makeinam patīk stāstīt, ka viņš ir gatavs vajāt bin Ladenu līdz pat elles vārtiem, taču patiesībā viņš nav gatavs aiziet līdz alai, kur slēpjas bin Ladens." B.Obama apsolīja, ka "atbildīgi" izbeigs Irākas karu un pabeigs cīņu pret Al Qaeda un talibiem Afganistānā. Viņš arī apņēmās atjaunot neatlaidīgu diplomātiju, lai neļautu Irānai iegūt atomieročus un "savaldītu Krievijas agresiju".

B.Obama apsolīja, ka nākamos desmit gadus ASV izbeigs atkarību no Tuvo Austrumu naftas un ieguldīs 150 miljardus dolāru atjaunojamo energoresursu attīstībā. ASV esot pelnījusi ko vairāk par astoņos republikāņu valdīšanas gados pieredzēto. "Mēs pārāk mīlam šo valsti, lai pieļautu, ka nākamie četri gadi līdzinās pēdējiem astoņiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits