Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Obama varētu sākt sarunas ar Taleban

Par ASV līdera plānu pozitīvi izteicies Afganistānas prezidents Hamīds Karzajī. "Mūsu valdība jau sen atbalstīja šādu nostāju. Arī mēs to vēlamies, un palīdzēsim viņiem ieviest mieru un stabilitāti šai valstī," viņš svētdien sacīja galvaspilsētā Kabulā.
Intervijā The New York Times jaunais ASV prezidents Baraks Obama nedēļas nogalē atzina, ka sabiedroto spēki "neuzvar" karu Afganistānā, un pieļāva iespēju sākt sarunas ar "mērenākajiem" teroristiskās organizācijas Taleban atzariem. Viņš atgādināja, ka mērenāko nemiernieku atšķelšana no Al Qaeda savulaik bija kā lūzuma punkts Irākas karā. Vienlaikus prezidents uzsvēra, ka situācija Afganistānā ir sarežģītāka. "Katrai no daudzajām ciltīm ir savi mērķi, tāpēc saprast un ietekmēt norises Afganistānā būs daudz grūtāk," sacīja B.Obama.

Aptuveni pusstundu ilgajā intervijā prezidents arī runāja par finanšu krīzi, sakot, ka recesija šogad, visticamāk, vēl nebeigsies, taču ekonomikas atveseļošanās programma jau sāks darboties un situācijas uzlabojums ar laiku būs neizbēgams. "Amerikāņiem nevajag slēpt naudu matračos. Šaubos, vai cilvēkiem pēkšņi vajadzētu zaudēt ticību mūsu finanšu institūcijām," sacīja B.Obama.

Apliecinot Afganistānas konflikta nozīmi, ASV ārlietu ministre Hilarija Klintone iepriekš bija atklājusi plānu sarīkot starptautisku konferenci par situāciju valstī. Nedēļas nogalē Teherāna paziņoja, ka šāds piedāvājums noteikti tiks izskatīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits