Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Oregonas iedzīvotāji panikā: Degviela automašīnās būs jāpilda pašiem

Pateicoties jauniem likuma grozījumiem, kas neaizliedz degvielu uzpildīt pašiem patērētājiem, ASV Oregonas štata iedzīvotāji ir izpelnījušies pārējas valsts uzmanību un apsmieklu, jo daudzi štata iedzīvotāji publiski paziņojuši, ka pat nezina, kā uzpildīt sava automobiļa degvielas bāku.

Kā ziņo The Washington Post, pirmdien ASV Oregonas štatā stājās spēkā likuma grozījumi, kas ļauj mazāk apdzīvotos apgabalos degvielu automašīnā iepildīt pašam. Proti, ja līdz šim katrā degvielas uzpildes stacijā bija jābūt darbiniekam, kurš veica uzpildi, tagad vietās, kur dzīvo mazāk kā 40 000 iedzīvotāju, drīkstēs ieviest pašapkalpošanās degvielas uzpildes stacijas. 

Tiesa, dažos Oregonas apgabalos šoferis pats uzpildīt savu spēkratu drīkstēs tikai vakarā un naktī - no plkst.18 līdz plkst.6 rītā. Taču kopumā likums neaizliedz degvielas uzpildes stacijām turpināt nodarbināt cilvēkus, kas uzpilda klientu automašīnu degvielas tvertnes, tikai tā vairs nav obligāta prasība.

Taču, kā jau tas ir ierasts, sociālo tīklu lietotāji no Oregonas, neizlasot visus likuma smalkumus, publiski pauda sašutumu un izmisumu, norādot, ka nemaz nezina, kā automašīnas degvielas tvertnē ieliet degvielu.  

"Es pat nezinu, KĀ uzpildīt bāku, un es esmu 62 gadus veca Oregonas iedzīvotāja... Es saku: "Nē paldies! Man nepatīk smirdēt pēc benzīna"," kādu dāmu citē ASV medijs. Citi štata iedzīvotāji pauduši bažas par drošību, norādot, ka tas ir darbs, kas ir jādara kvalificētam darbiniekam. 

Kā vēsta The Washington Post, lielākajā daļā ASV pašapkalpošanās uzpildes stacijas ir ikdiena (izņemot Nūdžersijas štatu, kur darbojas līdzīgi likumi kā Oregonā), tāpēc oregoniešu panika sasmīdinājusi lielu skaitu sociālo tīklu lietotāju.

Kāds amerikānis, ņirgājoties par oregoniešiem, sociālajā tīklā Facebook rakstīja: "NEBAIDIES, OREGONA! Es esmu nolēmis pārcelties uz Oregonu un atvērt skolu, kur cilvēkiem mācīs, kā uzpildīt degvielu." Šis ieraksts izpelnījās 61 000 atzīmes "patīk". 

"Tas ir oficiāli. Oregona ir pilna ar intelektuāli defektīviem cilvēkiem, pāraugušiem bērniem, kas nespēj izpildīt ikdienišķākos pieaugušo darbus," kāds cits rakstīja. 

Jānorāda, ka šos likuma grozījumus atbalstīja arī paši staciju īpašnieku, jo nav finansiāli izdevīgi algot personālu, kura uzdevums 24 stundas diennaktī ir būt pieejamam, lai uzpildītu klientu automašīnas. Ir bijušas situācijas, kad mazāk apdzīvotajos apgabalos klientiem, kas nakts vidū bija palikuši bez degvielas, nācās nakti pavadīt, guļot auto, vai arī bija jāizsauc štata policija, kas atgādāja nelielu degvielas daudzumu. 

Tiesa gan, daudzi uzpildes staciju īpašnieki ir norādījuši, ka turpinās algot degvielas uzpildītājus.

Top komentāri

aa
a
Mums viņu problēmas.
Trollis JT
T
Ja katra jeņķu groša sāks pati pildīt benzīnu... daudzi nopelnīs krietnu naudu ar smieklīgajiem video. Arī ugunsdzēsēju dzīve kļūs interesantāka.
hehe
h
Un šī ir nācija, kas paziņo, ka ir labākā pasaulē! Apsmiekls:DDD
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits