Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Peilina: Vajadzības gadījumā ASV varētu karot ar Krieviju

Nepieciešamības gadījumā ASV būtu jākaro ar Krieviju, bet _NATO _savā saimē ir jāuzņem Gruzija un Ukraina, savā debijas intervijā televīzijā sacīja ASV viceprezidenta amata kandidāte no republikāņu partijas Sāra Peilina. 

Jautāta, vai viņas atbalsts abu postpadomju valstu uzņemšanai Ziemeļatlantijas aliansē nozīmē, ka nepieciešamības gadījumā ASV varētu uzsākt karu ar Krieviju, ja tā vēlreiz iebruktu Gruzijā, S.Peilina neizslēdza šādu iespēju.

"Iespējams, ka jā. Es domāju to nosaka vienošanās, ka uzbrukuma gadījumā vienam no NATO sabiedrotajiem, pārējiem ir jāsteidzas palīgā," sacīja Aļaskas gubernatore ekskluzīvā intervijā telekanālam ABC.

Tomēr viņa uzstāja, ka ASV un Krievija "nedrīkst atkārtot Auksto karu".

Viņa arī uzsvēra, ka ASV un starptautiskajai sabiedrībai būtu jāizdara lielāks spiediens uz Irānu un tās līderi Mahmudu Ahmadinedžadu, jo, viņasprāt, valsts ar šādu līderi un kodolprogrammu var radīt milzu draudus nākotnē.

Intervijas sākumā viņa pārliecināti sacīja, ka ir gatava būt par Džona Makeina "labo roku", ja gadījumā viņu novembrī ievēl par ASV prezidentu. 

Mediji un politikas eksperti bija pārsteigti, kad 29.augustā republikāņu partijas konventā Sentpolā Dž.Makeins par savu viceprezidenta kandidātu nosauca 44 gadus veco Aļaskas štata gubernatori.

Viņas nelielā pieredze politikā bija galvenais arguments, kādēļ daudziem Dž.Makeina izvēle šķita pārsteidzoša.

Tomēr pēdējās aptaujas rāda, ka S.Peilina ir populārāka par demokrātu partijas kandidāta ASV prezidenta amatam Baraka Obamas izvēlēto viceprezidenta kandidātu Džo Baidenu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits