Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pētījums: Pēc Trampa ievēlēšanas ASV tēls pasaulē pasliktinājies

Līdz ar Donalda Trampa ievēlēšanu ASV prezidenta amatā Savienoto Valstu tēls daudzās pasaules valstīs ir pasliktinājies, turklāt vairumam cilvēku citās valstīs nav pārliecības par Trampa spējām vadīt, teikts pirmdien izplatītajā Vašingtonas Pew research center pētījumā.

Tikai vidēji 22% cilvēku 37 valstīs, kurās veikts pētījums, ir pārliecība, ka Tramps starptautiskajā politikā rīkosies pareizi. Baraka Obamas prezidentūras noslēgumā šāda pārliecība bija 64% aptaujāto.

Kritums ir īpaši krass tuvākajās ASV sabiedrotajās valstīs, arī Savienoto Valstu kaimiņvalstīs Kanādā un Meksikā, kā arī Eiropas partnervalstīs Vācijā un Spānijā.

Pētījumā arī konstatēts, ka uzticības līmenis Trampam pārspēj Obamu tikai divās valstīs - Krievijā un Izraēlā.

Krievija šobrīd ir vienīgā valsts, kurā ASV tēls ir jūtami uzlabojies. Krievijas iedzīvotāju vidū pozitīvs ASV vērtējums pieaudzis no 15% 2015.gadā uz 41% šogad.

Dažās Eiropas valstīs reitingi ir salīdzināmi ar tiem, kādi tie bija Irākas kara dēļ ārkārtīgi nepopulārā Džordža Buša prezidentūras noslēgumā.

Top komentāri

reptilis
r
Neoliberāļu informatīvais karš pret Trampu turpinās,jo Tramps ir pat lielāka ""skabarga pakaļā""nekā cariskā Krievija:)))))
trusis nejaukais
t
ASV tēlu šādi ir sagrāvusi liberālo demokrātu ānusus bučojošā prese Washington post un CNN kā spilgtākie piemēri. Tas ir stratēģisks solis - maksimāli publicēt nomelnojušus rakstus kas nav pat fakti bet tikai viedokļi un pasniegt tos par patiesību. Pats sākums par musulmaņu banu ir labs piemērs. Tiesa tikko atzina Trampa lēmumu par pamatotu, attiecīgi visas tās tiesu instances, kas to bloķēja tagad var iet nokaunēties un tiesneši var satīt savas makš;keres jo uz mūžu būs pazaudējuši jebkādu cieņu.
rekur
r
ASV politiskais tēls pasliktinājies iekšpolitisko ķildu rezultātā. Visi politiskie spēki šobrīd koncentrējušies uz iekšpolitisku ecēšanos un ārpolitika pilnīgi pamesta novārtā. Pēc ekspertu domām šāda situācija saglabāsies tuvākos 10-12 gadus, kamēr notiks paaudžu maiņa ASV politiskajā elitē. Jānāk jauniem cilvēkiem ar jaunām idejām. Visai Baltijai tas viss neko labu nesola. Attiecības ar Krieviju būs nulles līmenī. Tas bez šaubām ietekmēs ekonomiku un labklājību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits