Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns

Pompeo: Ja Ziemeļkoreja atteiksies no kodolieročiem, ASV palīdzēs tai sasniegt labklājību

Ja Ziemeļkoreja piekritīs atteikties no sava kodolieroču arsenāla, tad ASV palīdzēs tai pārveidot ekonomiku un sasniegt labklājību, piektdien solīja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

"Ja Ziemeļkoreja droši rīkosies, lai ātri denuklearizētos, tad ASV ir gatavas sadarboties ar Ziemeļkoreju, lai tā panāktu labklājību, līdzvērtīgu tai, kādu bauda mūsu Dienvidkorejas draugi," sacīja Pompeo.

Pompeo šādi izteicās pēc sarunām ar Dienvidkorejas ārlietu ministri Kanu Kjunhvu, kas tika rīkotas, lai sagatavotu vēsturisko 12.jūnija samitu, kurā tiksies ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns.

Daži politiskie novērotāji ir nobažījušies par to, ka Dienvidkorejas vēlme veidot mierīgas attiecības ar Ziemeļkoreju varētu laika gaitā attālināt Seulu no ASV politikas panākt Phenjanas kodolatbruņošanos par katru cenu.

Kana un Pompeo tomēr uzstāja, ka viņi ir vienisprātis par "pilnīgas, pastāvīgas un pārbaudāmas" denuklearizācijas nepieciešamību Korejas pussalā.

Pompeo sacīja, ka denuklearizācijas gadījumā ASV būs gatavas palīdzēt attīstīt Ziemeļkorejas ekonomiku, kuru ir izpostījusi gan aplama pārvaldība, gan starptautiskās sankcijas.

Pompeo pēdējā laikā ir divreiz ticies ar Kimu, lai sagatavotu minēto samitu un lai vienotos par trīs Amerikas korejiešu atbrīvošanu no Ziemeļkorejas cietumiem.

Pompeo sacīja, ka viņam bijušas labas sarunas ar Kimu, kuru viņš raksturoja kā koncentrētu un saprātīgu sarunu partneri.

"Mums ir bijušas labas sarunas, kas ietver dziļi sarežģītas problēmas, izaicinājumus, stratēģiskus lēmumus, kas stāv priekšā Kimam," teica Pompeo.

Top komentāri

oskars
o
Kadas mulkibas , vai ASV palidzeja kadai valstij sasniegt labklajibu ? Pelmenis nebus mulkis , lai izbauditu Kadafi likteni ...
Onslow
O
Latvijai vajag aizņemties A-bumbu no Z-korejas,pavicināt to un atteikties,lai jeņķi uztaisa mums labklājību...
.......
.
Ļoti savdabīgs piedāvājums no valsts, kurai ir lielākais parāds pasaulē, un kura baro savu ekonomiku ar nemitīgu karadarbību ārpus savas zemes, melojot pārējai pasaule, ka viņi tur ievieš demokrātiju un aizstāv cilvēkus. Dīvaini, ka iepriekš veselus 60 gadus viņiem kaut kā negribējās ar ieročiem cīnīties par mūsu- PSRS sastāvā smokošo tautu neatkarības centieniem. Lielā palīdzība aprobežojās ar sabiedrisko "fui" radiostacijās.Tad, kad šī neatkarība bija iegūta, tad viņi cēli un piekrītoši pamāja ar galviņu. Bet nu atzīstama bezkaunība un spēja visu pasauli locīt savā labā....un atrodas taču arī tādi, kas par to saka paldies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits