Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Šerifs: Lasvegasas slaktiņa sarīkotājs cerējis aizbēgt

Lasvegasā kantrīmūzikas festivālā slaktiņu sarīkojušais Stīvens Padoks ieročus un munīciju krājis dekādēm ilgi, ko slēpis no apkārtējiem. Dienās pirms slaktiņa viņš noīrējis viesnīcas numuriņu netālu pirms nedēļas turpat Lasvegasā notikušam citam festivālam, pavēstījis Nevadas štata Klārkas apgabala šerifs Džozefs Lombardo. 64 gadus veco slepkavu Pedoku šerifs raksturoja kā sabiedrībai bīstamu cilvēku ar novirzēm. Uzbrucēja automašīnā atrastas 1600 patronas un vairākas kastes ar sprāgstvielām.

Slaktiņu viņš plānojis iepriekš un, iespējams, plānojis aizbēgt no likumsargiem. Pedoks, izmantojot vietni Airbnb, noīrējis numuriņu viesnīcā Ogden jau pirms vairāk nekā nedēļas, kad Lasvegasā no 22. līdz 25. septembrim noticis cits festivāls - Life is Beautiful -, pastāstīja šerifs.

Vīrietis bijis pensijā un aizrāvies ar azartspēlēm.

Trešdien Pedoka draudzene Marilū Denlija paziņojusi, ka nav nojautusi par plānoto uzbrukumu.

Sieviete atzina, ka mīlējusi Pedoku, kuru pazinusi kā laipnu, gādīgu un klusu cilvēku, pausts sievietes vēstījumā, ko medijiem nolasījis viņas advokāts. Likumsargi izteikušies, ka Denlijas liecības varētu noderēt, lai izprastu slaktiņa sarīkošanas motīvus.

Šerifs arī paziņoja, ka saskaņā ar pēdējiem datiem traģēdijā Lasvegasā gājuši bojā 58 cilvēki, bet ievainoti 489.

Jau vēstīts, ka Pedoka rīcībā bijis iespaidīgs ieroču arsenāls. Policija viesnīcas numuriņā, no kura Pedoks atklāja uguni uz kantri mūzikas festivāla apmeklētājiem, uzgāja 23 šaujamieročus, bet vēl 19 ieroči atrasti Pedoka dzīvesvietā Meskītā aptuveni 130 kilometrus no Lasvegasas, vēsta CNN.

 

Top komentāri

cui bono
c
Lai piespiestu arii konservatiivos atbalstiit ierochu aizliegshanu, kampanjas gaitaa naacaas uzriikot false flag operaaciju un apshaut paardesmit kantriimuuzikas koncerta apmekleetaaju.... keywords: "LV false flag Gene Rosen"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits