Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Tilersons: Ar Ziemeļkoreju runāsim diplomātiski, līdz tiks nomesta pirmā bumba

ASV diplomātiskie centieni ar mērķi atrisināt Ziemeļkorejas krīzi turpināsies vismaz tik ilgi, "kamēr tiks nomesta pirmā bumba", paziņojis ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

Tā augstā ASV amatpersona izteikusies, spītējot ASV prezidenta Donalda Trampa nesenajiem tvītiem, ka ASV sūtnis lieki tērē laiku, cenšoties sarunāties ar "mazo raķešvīru", kā Tramps nodēvējis kodolvalsts Ziemeļkorejas vadoni Kimu Čen Unu.

"Es domāju, ka viņš [Tramps] vēlas, lai Kimam Čen Unam un viņa režīmam Ziemeļkorejā būtu skaidrs, ka viņš ir militāri nodrošinājies un mēs esam pavadījuši daudz laika, lai to pilnveidotu," Tilersons norādījis CNN.

"Taču pateikšu skaidri - prezidents arī man ir nepārprotami norādījis, ka vēlas, lai šis konflikts tiktu atrisināts diplomātiski. Viņš negrib karu," norādījis ASV valsts sekretārs.

Tramps iepriekš, uzstājoties ANO Ģenerālajā asamblejā, pauda, ka "ASV ir spiestas aizstāvēt sevi un sabiedrotos, un mums nebūs citas izvēles, ka pilnībā iznīcināt Ziemeļkoreju." Tramps arī tvītoja, ka Ziemeļkorejas līderi "neatradīsies tur, kur tagad", ja turpinās provokācijas. Ziemeļkorejas ārlietu ministrs uz šiem Trampa paziņojumiem reaģējis ar apgalvojumu, ka Tramps "pieteicis karu mūsu valstij".

Savukārt Ziemeļkorejas vēstnieka vietnieks ANO Kims Inr Jons pirmdien papildinājis, ka situācija Korejas pussalā ir kļuvusi ārkārtīgi nedroša, un kodolkarš var izcelties kuru katru brīdi. Pēc viņa apgalvotā, Ziemeļkoreja "atbalsta pilnīgu kodolieroču likvidēšanu un centienus panākt atbrīvošanos no kodolieročiem visā pasaulē", tomēr ASV radīto draudu dēļ nevar pievienoties šogad 122 valstu parakstītajam kodolieroču aizliegšanas līgumam.

Spriedze Korejas pussalā pēdējos mēnešos ir pieaugusi, ASV prezidentam Donaldam Trampam un Ziemeļkorejas līderim Kimam Čen Unam iesaistoties asā vārdu apmaiņā un izsakot draudus iznīcināt otru pusi.

Ignorējot ANO rezolūcijas, Ziemeļkoreja aizvadītā gada laikā ir sarīkojusi divus kodolizmēģinājumus un neskaitāmus ballistisko raķešu izmēģinājumus. ANO Drošības padome septembrī pēc Phenjanas pēdējā kodolizmēģinājuma paplašināja tai piemērotās sankcijas.

Top komentāri

Trollis JT
T
"Tiks nomesta pirmā bumba"... kur tiks nomesta? Ja godīgi , ļoti nekonkrēts apgalvojums.
Urks
U
Kurš to bumbu nometīs? Cik zinu, ZK arsenālā bumbas nav modē.
MM
M
ASV negrib mieru, viņiem vnk nav naudas jaunam karam. Un, btw, Z-Korejā jau nav ko ņemt - ne tur nafta, ne dārgakmeņi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits