Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Problēmas ar pārāk mazo finansējumu gan neesot tikai Trampa administrācijas laikā - Slepenais dienests ar naudas trūkumu saskāries arī iepriekš

Trampa īpašumi un ceļošana iztukšo Slepenā dienesta budžetu

ASV Slepenajam dienestam būs "jāsavelk josta" - tam atvēlētie līdzekļi strauji tiek tērēti, lai nodrošinātu ASV prezidenta Donalda Trampa, viņa tuvinieku un īpašumu apsardzi ceļojumu laikā, liecina pirmdien publiskots ziņojums.

Slepenā dienesta direktors Rendolfs Tekss Aless paziņojis, ka jau tagad būs iztērēti visam gadam paredzētie līdzekļi aptuveni 1100 dienesta aģentu virsstundu apmaksai.

"Prezidentam ir liela ģimene, un mūsu atbildība (par viņa un ģimenes drošību - red.) ir noteikta likumā. To es nevaru izmainīt," Aless izteicies izdevumam USA Today. Pēc informācijas nākšanas klajā Aless raidorganizācijai CNN gan norādīja, ka šī problēma nav saistīta tikai ar Trampa administrāciju, bet bijusi arī citus gadus. 

Kopumā Slepenais dienests ir atbildīgs par 42 ar Trampu saistītu cilvēku (no tiem 18 ir Trampa ģimenes locekļi) drošību, bet Trampa priekšteča amatā Baraka Obamas prezidentūras laikā šis skaits bija 31, un jau tad Slepenajam dienestam esot bijušas problēmas ar resursu nepietiekamību.

Kā vēsta USA Today, pamatīgus izdevumus, piemēram, rada Trampa biežā ceļošana uz savu rezidenci un golfa klubu Floridā - katrs šāds izbraukums izmaksā trīs miljonus dolāru. Savukārt Trampa dēla Ērika Trampa apsardze biznesa vizītes laikā Urugvajā izmaksājusi vismaz 100 tūkstošus dolāru.

Tāpat apsardze tiek nodrošināta Trampa ģimenes locekļiem atpūtas braucienu laikā, piemēram, Slepenā dienesta aģenti pavadīja Trampa meitu Ivanku Trampu un viņas vīru, prezidenta padomnieku Džaredu Kušneru brīvdienās slēpošanas kūrortā Kolorado. Slepenais dienests pavadīja otru Trampa meitu Tifāniju un viņas draugu ceļojumos uz Vāciju un Ungāriju.

Aless gan uzsvēris, ka visi dienestam uzticētie uzdevumi tiks izpildīti. Viņš gan ticies ar kongresmeņiem, lai runātu par izmaiņām likumdošanā, kas ļautu palielināt griestus summai, ko likuma ietvaros gadā drīkst izmaksāt aģentam, ieskaitot algu un virsstundu apmaksu. Tiesa, pat ja limits tiktu palielināts no 160 tūkstošiem līdz prasītajiem 187 tūkstošiem, nepietiktu līdzekļu, lai samaksātu aptuveni 130 darbiniekiem par jau nostrādātajām stundām.

"Lai atrisinātu šo ilgstošo un nopietno problēmu, aģentūra pēdējos mēnešos cieši sadarbojas ar Iekšzemes drošības departamentu, prezidenta administrāciju un Kongresu, cerot atrast likumisku risinājumu," Aless paudis CNN.

Top komentāri

ļuļa kekabs
ļ
diena, neapnika kūdīt pret likumīgās un demokrātiskās vēlēšanās ievēlētu prezidentu? ko nerakstiet par jūsu mīļotās hilarijas krāpšanos ar fondu naudām? .un ja jau par prezidentiem - mūsējie, ko, netukšo valsts budžetu? mūsu pašu prezidentu nekaunība, naudaskāre un tēriņi sit pušu jebkādus trampus, ja salīdzina valstu iespējas un budžeta izmērus!
perspektīve
p
Obama bija kreiso aktīvists un profesors. Neradīja nevienu darba vietu līdz prez.amatam. Trumps deva darbu tūkstošiem cilvēku, kas kopumā ir samaksājuši miljonus nodokļos katru gadu. Tramps bija ļoti daudz ASV valsts budžetam devis pirms sava prez.amata. Kopš inaugurācijas akciju tirgus kāpums ir nepieredzētos augstumos, kas daudzus miljonus cilvēku tagad dara bagātākus. Pirmajos 6 Trampa mēnešos valsts parāds sarucis par 12 miljardiem. Viens pats Obama dubultoja visu iepriekšējo 43 ASV prezidentu kopā uzaudzēto valsts parādu. Tramps parādu samazina.
Trollis JT
T
Katra sevi cienoša publicista iztektā doma jāpabeidz ar vismaz vienu no diviem teikumiem... 1- "es domāju, ka Tramps jāpadzen"...2- "es domāju, ka Putins jāpakar"... kā senajā Romā... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits