Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Trampa jaunais ieceļošanas aizliegums tiek kritizēts

Nākamnedēļ Savienotajās Valstīs ir jāstājas spēkā prezidenta Donalda Trampa jaunajam rīkojumam par ieceļošanas aizliegumu no vairākām valstīm, kurās vairākums iedzīvotāju ir musulmaņi. Prezidenta šonedēļ parakstītais dekrēts arī paredz pagaidu liegumu bēgļu uzņemšanai no šīm zemēm. Tramps nedēļu pēc stāšanās amatā – 27. janvārī – jau parakstīja rīkojumu par imigrācijas ierobežošanu, tā nepieciešamību pamatojot ar terorisma draudiem ASV, taču tiesa apturēja aizliegumu, kas izraisīja apjukumu lidostās un plašus protestus.

Trampa janvārī parakstītais rīkojums par imigrācijas ierobežošanu stājās spēkā nekavējoties, izraisot haosu ASV lidostās, jo imigrācijas dienesti nebija gatavi direktīvas izpildei. Jaunais dekrēts stāsies spēkā desmit dienas pēc tā izsludināšanas pirmdien. Baltais nams cer, ka tas ļaus novērst jucekli lidostās. 

"Atceļot savu agrāko rīkojumu, prezidents Tramps atzīst – oriģinālais ieceļošanas aizliegums bija likumīgi, konstitucionāli un morāli neattaisnojams," paziņojis Vašingtonas štata ģenerālprokurors Bobs Fērgusons. Tieši pēc Vašingtonas štata iesniegtās prasības Federālā tiesa nolēma pārtraukt prezidenta iepriekš ieviestos imigrācijas ierobežojumus. Fērgusona birojs vērtēšot, vai iesniegt jaunu prasību tiesā. 

Ņujorkas štata ģenerālprokurors Ēriks Šneidermans jau ir paziņojis, ka būtu gatavs tiesāties ar Trampa administrāciju.

"Lai gan Baltais nams ir izdarījis izmaiņas aizliegumā, tā nolūks joprojām ir skaidrs – diskriminēt musulmaņus," Šneidermana paziņojumu citē raidsabiedrība BBC. "Mans birojs uzmanīgi caurskatīs jauno rīkojumu. Vajadzības gadījumā esam gatavi vērsties tiesā, lai pasargātu Ņujorkas ģimenes, institūcijas un ekonomiku."

Tieslietu eksperti izsakās piesardzīgi par prezidenta rīkojuma pretinieku iespējām vērsties tiesā. Viņi norāda, ka jaunais aizliegums attieksies uz daudz mazāku skaitu cilvēku, kas pašlaik atrodas Savienotajās Valstīs.

Visu Ulda Ķezbera rakstu lasiet trešdienas, 8.marta laikrakstā Diena!

Top komentāri

velns parāvis!
v
Visus nēģerus un arābus nevar pārvākt uz A.S.V.!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits