Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Tramps 2005.gadā nodokļos samaksājis mazāk nekā citi brangi pelnoši uzņēmēji

ASV prezidents, toreizējais uzņēmējs Donalds Tramps 2005.gadā par vairāk nekā 150 miljonu dolāru ienākumiem nodokļos samaksājis 38 miljonus dolāru, vēsta BBC, atsaucoties uz nopludinātu informāciju.

38 miljoni dolāru nodokļu maksājumi liecina, ka viņš nodokļos samaksājis vidēji 24% no ienākumiem, kas ir vairāk nekā vidēji maksā ASV iedzīvotāji, bet mazāk nekā labāk pelnošā sabiedrības daļa, norāda BBC.

2005. gadā ASV federālā nodokļa likme bija 35%, tādējādi Tramps varētu būt "apcirpis" nodokļu maksājumus par vairāk nekā 14 miljoniem dolāru un pieprasīja valsts ienākumu nodokļa atmaksu.

ASV telekanālu tīkls MSNBC pavēstījis par Trampa nodokļu deklarāciju, kurā viņš 2005.gadā norādījis 103 miljonu dolāru zaudējumus. Tiesa, atklātībā nonākušās Trampa deklarācijas lappuses nesniedz atbildi uz svarīgākajiem jautājumiem par Trampa ienākumu avotiem, biznesa partneriem un citām saistībām, kas varētu apstiprināt bažas par pašreizējā prezidenta interešu konfliktiem.

Baltais nams šīs informācijas nonākšanu plašsaziņas telpā jau nodēvējis par nelikumīgu.

Jāatgādina, ka Tramps priekšvēlēšanu kampaņas laikā atteicās publiskot savu nodokļu deklarāciju, tādējādi laužot ilggadēju tradīciju, ka ASV prezidenta amata kandidātiem šī informācija ir jāatklāj. Toreiz viņš teica, ka šo ienākumu deklarāciju pēta atbildīgās iestādes un viņa advokāti iebilst pret šīs informācijas publiskošanu. Kritiķi toreiz nekavējās norādīt, ka acīmredzot Trampam ir kas slēpjams.

Lai gan izskanējusī informācija par līdz šim slepeno ienākumu deklarāciju ir diezgan trūcīga, tiek pieļauts, ka Trampam par saviem nodokļu maksājumiem tomēr nāksies pastāstīt vairāk.

Atklātībā nākušais dokuments norāda, ka Tramps togad nomaksājis 5,3 miljonus dolāru lielu federālo ienākuma nodokli un vēl 31 miljonu dolāru tā saucamo alternatīvo minimālo nodevu. Šis nodokļa veids tapa pirms teju 50 gadiem, lai apturētu turīgu cilvēku paradumus izmantot atvieglojumus un nepilnības, lai apietu nodokļu nomaksu. Tramps aicinājis atcelt alternatīvo minimālo nodokli.

The Wall Street Journal pērn martā vēstīja, ka Tramps 2005. gadā izvairījās no 39,1 miljonu dolāru apmaksāšanas federālo ienākumu nodokļos, apsolot Ņūdžersijā nebūvēt ēkas viņam piederošā golfa laukumā.

Papildināts viss ziņas teksts

Top komentāri

Fake news
F
Jums reāli maksā par šito mēslu ievietošanu? Čalis samaksājis ļoti respektablu ciparu nodokļos, pēc tam kad visi mediji viņu jau paspēja norakt ar "nav valstij devis ne kapeiku." Un kāda mums latviešiem starpība par ASV amatpersonu nodokļu deklarācijām? Brīžiem tiešām rodas iespaids, ka kāds žīds jums atsūta epastiņu ar ikdienas CNN / MSNBC / BBC propogandu, kura jums par 100eur jāpārpublicē latviski.
Riko
R
Fox News jau par šo tā argumentēti iesmēja... Kad 'kreisajiem' nav ar ko argumentēt, tiek celti gaisā desmit gadus veci notikumi. Tas pats bija ar 'grab her by the ....' video pirmsvēlēšanu laikā. Viss ir likuma ietvaros, neredzu tur neko sliktu, ka cilvēks pasargā savu bagātību un negrib dalīties ar to ar valsts liekēžiem. Tas pats taču notiek šeit un jebkurā normālā kapitālistiskā valstī. Nav jau žēl maksāt, bet redzot, kā tiek tā naudiņa izšķērdēta negribas nemaz to darīt :(
Atkal
A
FAKE NEWS
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits