Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Tramps: ANO jāapsver stingrāku sankciju noteikšana Ziemeļkorejai

Drošības padomei jābūt gatavai Ziemeļkorejai noteikt stingrākas sankcijas tās raķešu un kodolprogrammas dēļ, pirmdien sacīja ASV prezidents Donalds Tramps, pašreizējo situāciju raksturojot kā nepieņemamu.

"Padomei ir jābūt gatavai noteikt papildu un stingrākas sankcijas Ziemeļkorejai par tās kodolprogrammu un ballistisko raķešu programmu," uzņemot Baltajā namā ANO Drošības padomes vēstniekus, sacīja Tramps.

"Tie pasaulei ir reāli draudi," viņš brīdināja. "Ziemeļkoreja ir liela pasaules problēma. Un tā ir problēma, kas mums beidzot ir jāatrisina."

Ziemeļkoreja aktivizējusi savu kodolieroču programmu tādā apjomā, ka drīzumā, iespējams, varētu apdraudēt ASV. Tas pussalu draud novest pie pēdējo gadu nopietnākās krīzes.

Ziemeļkoreja otrdien svinēs Korejas Tautas armijas 85.gadadienu. Phenjana iepriekš atzīmējusi svarīgas gadadienas ar ieroču izmēģinājumiem.

Tramps mudinājis Pekinu izmantot savu ietekmi, lai piespiestu Phenjanu apturēt tās kodolieroču un raķešu programmu. Tomēr Phenjana raķešu izmēģinājumus turpina un, pēc visa spriežot, gatavojas sestajam kodolizmēģinājumam.

ASV viceprezidents Maiks Penss šomēnes brīdināja, ka "stratēģiskās pacietības ēra attiecībās ar Ziemeļkoreju ir beigusies".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits