Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Tramps apšaudi Floridā izmanto, lai kritizētu FIB izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos vēlēšanās

ASV prezidents Donalds Tramps asi kritizējis Federālo izmeklēšanas biroju (FIB), norādot, ka drošībnieki "nebūtu palaiduši garām neskaitāmos signālus" par jaunieti, kurš vidusskolā Floridā sarīkoja masu slaktiņu, ja "netērētu tik daudz laika, mēģinot pierādīt Krievijas iejaukšanos vēlēšanu procesā". Pēc šāda Trampa paziņojuma pats prezidents saskārās ar nesaudzīgu kritiku un pārmetumiem, ka viņš traģisko notikumu izmanto, lai nodotu politisku vēstījumu.

"Ļoti skumji, ka FIB palaida gar acīm daudzos signālus par Floridas šāvēju. Tas nav pieņemami," vietnē Twitter rakstīja prezidents, kritizējot biroju par laika tērēšanu, mēģinot pierādīt Krievijas un Trampa kampaņas vienošanos un Krievijas iejaukšanos vēlēšanu procesā.

Viens no pirmajiem Trampu kritizēja republikānis un Ohaio štata gubernators Džons Kasičs, kurš bija Trampa konkurents priekšvēlēšanās, raidorganizācijai CNN prezidenta vēstījumu nodēvējot par absurdu. 

"Fakts ir tāds, ka FIB pieļāva šausmīgu kļūdu, un kādam par to vajadzētu atbildēt. Taču mums nepieciešama līderība no izpildvaras. Šī ir lieliska iespēja, lai pieņemtu veselā saprāta diktētus lēmumus, kaut vai pārbaužu jomā (Kasičs runā par pārbaudēm, kuras veic atbildīgie dienesti, lai noskaidrotu, vai cilvēks, kurš grib iegādāties šaujamieroci, ir tiesīgs to darīt)," pauda gubernators.

Džeimss Klapers, Nacionālās izlūkošanas direktors Baraka Obamas administrācijā, Trampa izteicienus par FIB nodēvēja "labākajā gadījumā par liekulīgiem". Viņš uzsvēra, ka notikusī traģēdija drīzāk izgaismo, kā tiek ignorēta "lielā problēma ar ieročiem, īpaši triecienšautenēm".

Jau ziņots, ka 5. janvārī kāda ar šāvēju Nikolasu Krusu pazīstama persona piezvanīja FIB un ziņoja par to, ka Krusam ir gan ieroči, gan viņš izteicis vēlmi nogalināt cilvēkus. Tāpat FIB ticis ziņots par Krusa vardarbības pārstātināto dzīvi tiešsaistē - portālu komentāru sadaļās un grupu sarakstēs. Zvanītājs izteicis bažas, ka Kruss varētu sarīkot apšaudi skolā. 

Diemžēl brīdinājumi tika palaisti garām, un Kruss savus vardarbīgos plānus realizēja, Valentīna dienā skolā sarīkojot apšaudi, kā rezultātā dzīvību zaudēja 17 cilvēki, bet vēl 15 tika ievainoti.

Top komentāri

pa
p
Ir arī mazliet jocīgi, ka to šāvēju tik viegli izlaida cauri pirkstiem. Ļoti precīza, viegli izmeklējama informācija, un nekā. Tajā pat laikā prezidentu viņi balstoties uz baumām jau izmeklē vairāk kā gadu, un nekas tieši par lietu nav atrasts. Neskatoties uz to, ka viņu pat noklausījās. Un tajā pašā laikā otru kandidātu vispār neizmeklē, lai arī par viņas sadarbību ar Krieviju ir vesela kaudze pierādījumu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits