Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps atbalsta Farāža iecelšanu par Lielbritānijas vēstnieku ASV

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps paudis atbalstu britu eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) bijušā līdera Naidžela Farāža iecelšanai par Lielbritānijas vēstnieku Vašingtonā.

"Daudzi cilvēki priecātos redzēt Naidželu Farāžu kā savu vēstnieku pārstāvam Lielbritāniju Savienotajās Valstīs," tviterī paziņoja Tramps, piebilstot, ka Farāžs būtu lielisks šajā amatā.

Līdzšinējais UKIP līderis sestdien tikās ar Trampu viņa Ņujorkas rezidencē, kļūstot par pirmo britu politiķi, kurš ticies ar jaunievēlēto ASV prezidentu.

Farāžs pēc tikšanās paziņoja, ka bijis "liels gods" pavadīt laiku kopā ar Trampu, kuru viņš raksturoja kā "relaksētu un bagātu labām idejām". "Esmu pārliecināts, ka viņš būs labs prezidents," piebilda Farāžs.

"Viņa atbalsts ASV-Lielbritānijas attiecībām ir ļoti spēcīgs. Tas ir vīrs, ar kuru mēs varam kārtot lietas," norādīja Farāžs.

Farāžs atbalstīja Trampu vēlēšanu kampaņas laikā un augustā uzstājās ar runu vienā no Trampa mītiņiem Misisipi štatā. Viņš arī salīdzināja Trampa kampaņu ar savu kampaņu, kuras mērķis bija panākt Lielbritānijas aiziešanu no Eiropas Savienības (ES).

Farāžs pēc 23.jūnija Brexit referenduma paziņoja par atkāpšanos no UKIP vadītāja amata, tomēr viņš turpina pildīt partijas līdera pienākumus, līdz UKIP tiks izraudzīts jauns vadītājs.

Londona ir ieinteresēta labās attiecībās ar Trampu, sevišķi pēc tam, kad daudzi britu politiķi viņu asi kritizēja ASV priekšvēlēšanu kampaņas laikā.

Lielbritānijas valdība ir apstiprinājusi, ka apsver iespēju uzaicināt Trampu ierasties vizītē, kas nozīmētu arī tikšanos ar karalieni Elizabeti II.

Tramps šādu ielīgumu varētu saņemt pēc 20.janvāra, kad būs inaugurēts prezidenta amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits