Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Tramps noliedz vienošanos ar demokrātiem par gados jauno nelegālo imigrantu programmu

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņojis, ka pretēji demokrātu teiktajam nav panākta vienošanās par programmu, kas no deportēšanas pasargā gados jaunos imigrantus, kuri ASV ievesti nelegāli kā bērni.

"Aizvadītajā vakarā nekāda vienošanās par DACA panākta netika," Tramps ceturtdien ierakstīja tviterī, norādot uz programmu "Attiecībā uz bērnībā ieceļojušajiem atliktie pasākumi", ko viņa administrācija šomēnes solīja apturēt.

ASV Pārstāvju palātas demokrātu mazākuma līdere Nensija Pelosi un Senāta demokrātu mazākuma līderis Čaks Šūmers pēc tikšanās ar Trampu trešdien paziņoja, ka panākta vienošanās par programmas glābšanu.

"Mēs vienojāmies ātri noteikt ar likumu DACA aizsardzību un izstrādāt robežu drošības pasākumu kopumu, izņemot mūri, kas būtu pieņemams abām pusēm," bija teikts Pelosi un Šūmera paziņojumā.

Tramps šādu demokrātu versiju noraidīja.

"Apmaiņā pret piekrišanu jāpanāk vienošanās par masīvu robežas drošību. Tas tiks nodots balsošanai," tviterī rakstīja prezidents.

Trampa kampaņas laikā solītais mūris uz robežas ar Meksiku joprojām tiks būvēts, piebilda prezidents.

Viņš gan atzina, ka DACA aizsargātie jaunieši ir "labi, izglītoti un daudz sasnieguši jauni cilvēki, kuriem ir darbs, daži dienē bruņotajos spēkos".

"Viņi daudzus gadus ir atradušies mūsu valstī, lai arī ne savas vainas dēļ - viņus agrā vecumā atveda vecāki," rakstīja Tramps.

DACA 2012.gadā ar izpildrīkojumu ieviesa toreizējais prezidents Baraks Obama.

Atbilstoši DACA programmai nelegālie imigranti varēja palikt ASV strādāt vai mācīties uz divu gadu periodu, kas varēja tikt atjaunots, ja viņi Savienotajās Valstīs ieceļojuši pirms 16 gadu sasniegšanas. Pārtraucot DACA, jau izsniegtās divu gadu atļaujas netiks anulētas, bet tās vairs netiks pagarinātas.

Dalībai programmā bija akceptēti teju 800 000 cilvēku.

Aizstāvot lēmumu par DACA slēgšanu, Tramps šomēnes norādīja, ka priekšroka jādod amerikāņu strādniekiem un ģimenēm, un paziņoja, ka tagad Kongresam jāizstrādā likumprojekts, kas atrisinās situāciju, ko līdz šim regulēja DACA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits