Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Tramps paraksta federālās valdības finansējumu 1,1 triljona dolāru apmērā

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien parakstīja likumu par federālās valdības finansējumu 1,1 triljona ASV dolāru apmērā, lai nodrošinātu tās darbību līdz finanšu gada beigām 30.septembrī.

Šī likuma projekts šonedēļ tika pieņemts abās ASV Kongresa palātās, bet ieguva likuma spēku, kad Tramps to parakstīja aiz slēgtām durvīm savā mājoklī Ņūdžersijas štatā. Ja tas nebūtu izdarīts pirms pusnakts uz sestdienu, tad dažas valdības operācijas tiktu pārtrauktas finansējuma trūkuma dēļ.

Baltajam namam un Kongresam vēl jāvienojas par izdevumu plānu nākamajam finanšu gadam, kurš sāksies 1.oktobrī.

Republikāņi atzinīgi novērtēja Trampa panākto Pentagona finansējuma palielināšanu par 15 miljardiem dolāru, kā arī ārkārtas finansējumu robežapsardzei 1,5 miljarda dolāru apmērā. Šis finansējums gan nav paredzēts mūrim, kuru Tramps solījis uzcelt gar Meksikas robežu nelegālas imigrācijas novēršanai.

Tramps parakstīja likumu, lai gan iebilda pret vairākiem tajā iekļautiem punktiem. Viens no tiem aizliedz Tieslietu ministrijai izmantot līdzekļus, lai bloķētu štatu un ASV teritoriju likumu ieviešanu par medicīniskās marihuānas legalizāciju, bet cits regulē Gvantanamo cietuma ieslodzīto pārvešanu.

Tramps paziņoja, ka vairākos šī likuma punktos viņš varētu rīkoties atbilstoši savām prezidenta un bruņoto spēka virspavēlnieka pilnvarām.

Republikāņu un demokrātu sarunās par šī likuma projektu vairākas pozīcijas, kurām Tramps vēlējās samazināt līdzekļus, tika pasargātas no tā. Starp šīm pozīcijām ir ārvalstu palīdzība, Vides aizsardzības aģentūra, atbalsts mākslas un ekonomiskās attīstības grāntiem.

Likums arī paredz palielināt izdevumus Nacionālajai aeronautikas un kosmosa pārvaldei (NASA), medicīnas pētījumiem, Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB) un citām federālajām tiesībsargājošajām aģentūrām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits