Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps pieprasa izmeklēt viņa kampaņas iespējamo izspiegošanu

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien paziņojis, ka pieprasīs Tieslietu ministrijai izmeklēt, vai Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) vai ministrija politisku mērķu dēļ "iefiltrējusies vai izspiegojusi" viņa kampaņu pirms prezidenta vēlēšanām.

Izmeklēšanā arī jāizpēta, vai ar šādām prasībām nākuši klajā cilvēki bijušā prezidenta Baraka Obamas administrācijā, tviterī paziņoja Tramps.

Viņš norādīja, ka oficiāli pieprasīs izmeklēšanu pirmdien.

Pastāv aizdomas, ka FIB bijis savs aģents Trampa kampaņā, kas ievācis informāciju no Trampa padomniekiem par viņa komandas iespējamajiem sakariem ar Krieviju un Maskavas ietekmi ASV prezidenta vēlēšanās.

Taču vairāki izmeklētāji un avoti valdībā, uz kuriem atsaukušies mediji, apgalvo, ka FIB nav bijis savs informators Trampa kampaņā.

Tieslietu ministrija martā paziņoja, ka izpētīs vairākus lūgumus novērot bijušo Trampa kampaņas padomnieku Kārteru Peidžu, tādēļ daļēji Trampa lūgums par šādu izmeklēšanu jau ir nosegts.

Tramps tviterī arī kritizēja laikrakstu New York Times par sestdien publicēto rakstu, kurā apgalvots, ka Saūda Arābijas un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pārstāvis piedāvājis Trampam šo valstu palīdzību viņa kampaņai.

Tramps paziņoja, ka šādas informācijas izplatīšana acīmredzot liecina, ka, prokuroram Robertam Milleram nespējot neko atrast par viņa saistību ar Krieviju, tagad tiek aplūkota pārējā pasaule.

Prezidents kārtējo reizi nodēvēja Millera izmeklēšanu par dārgām raganu medībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits