Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Vācijas ārlietu ministrs dodas uz Vašingtonu ar draudzības piedāvājumu

Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels trešdienas vakarā paziņoja, ka viņš ceturtdien dodas ar draudzības piedāvājumu uz Vašingtonu, kas jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa laikā vairākkārt konfliktējusi ar Berlīni.

Gabriels sacīja, ka viņš ar "draudzības un uzticības piedāvājumu" apmeklēs ASV, kur viņš ceturtdien kļūs par pirmo kādas valsts ārlietu ministru, kas ticies ar trešdien amatā apstiprināto ASV valsts sekretāru Reksu Tilersonu.

"Mēs gribam izskaidrot mūsu amerikāņu partneriem mūsu viedokļus, mūsu intereses un mūsu vērtības, un mēs ceram uz labu, atklātu un draudzīgu dialogu," teica Gabriels, paziņojot par šo vizīti.

Divas dienas pirms viņa brauciena Trampa administrācijas amatpersona Pīters Navarro, kurš vadīs Baltā nama jauno tirdzniecības padomi, apsūdzēja Vāciju, ka tā izmanto "pārāk zemu novērtētu" eiro, lai ekspluatētu ASV un tās partnerus Eiropas Savienībā (ES).

Tramps ir kritizējis Vācijas kancleres Angelas Merkeles atvērto durvju politiku bēgļiem, savukārt Merkele ir nosodījusi Trampa rīkojumu par ASV bēgļu programmas apturēšanu un aizliegumu septiņu musulmaņu valstu pilsoņiem ierasties ASV.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits