Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"WikiLeaks" publiskotajos dokumentos ir arī ziņojumi no Latvijā strādājušiem ASV diplomātiem

Starp tūkstošiem interneta vietnes "WikiLeaks" rīcībā esošo dokumentu atrodami arī simtiem ziņojumu no ASV diplomātiem, kas strādājuši Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Interneta vietnē "WikiLeaks" pieejamā informācija liecina, ka kopumā viņu rīcībā ir 701 dokuments, kas izsūtīts no ASV vēstniecības Latvijā. 

Savukārt no ASV vēstniecības Igaunijā laikā no 2006. līdz 2010.gadam nosūtīts 671 ziņojums, bet vietnes apkopotā tabula par dokumentos pieejamo informāciju rāda, ka kopumā 882 ziņojumos ir minēta Lietuva. 

Pagaidām šie dokumenti no vēstniecībām Baltijas valstīs vēl nav publiski pieejami. 

"WikiLeaks" rīcībā kopumā ir 250 tūkstoši dokumentu, kuros atklāta slepena informācija. Šie dokumenti pārsvarā ir sarakstes starp Vašingtonu un ASV vēstniecībām visā pasaulē. "WikiLeaks" šīs sarakstes nodevis vairākiem ietekmīgiem pasaules medijiem, piemēram, "New York Times", "Guardian" un "Spiegel". 

Visbiežāk ASV diplomātu ziņojumos ir minēta Irāka - 15 365 dokumentos -, bet par Turciju informācija ir 11 086 dokumentos, par Irānu - 10 093 dokumentos. ASV diplomāti 6999 ziņojumos ir runājuši par Krieviju, bet 852 ziņojumos ASV vēstniecību diplomāti snieguši informāciju par Vatikānu. 

Svētdienas vakarā "WikiLeaks" sāka publiskot konfidenciālus un pat slepenus ASV vēstniecību ziņojumus ar daudzām šokējošām diplomātiskām epizodēm, neraugoties uz ASV iebildumiem pret to publiskošanu. 

"WikiLeaks" pavēstīja, ka jaunā dokumentu pakete būs septiņas reizes lielāka nekā oktobrī publiskotie aptuveni 400 tūkstoši Pentagona dokumentu par karadarbību Irākā. 

Augustā "WikiLeaks" publiskoja apmēram 90 tūkstošus dokumentu par karadarbību Afganistānā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits