Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ziemeļkoreja apgalvo, ka tās kodolieroči var sasniegt ASV

Ziemeļkoreja trešdien brīdināja, ka ASV kontinentālā daļa atrodas dziļi tās kodolraķešu sasniedzamības zonas iekšienē.

Ziemeļkoreja tagad ir "pilnībā neatkarīga raķešu un kodolieroču valsts", publikācijā oficiālajā tīmekļa vietnē "Uriminzokkiri" norādīja Korejas Nacionālās miera komitejas - propagandas institūcijas - loceklis. "Savienotajām Valstīm vajadzētu skaudri apzināties, ka ASV kontinentālā daļa atrodas dziļi mūsu stratēģisko raķešu un kodolieroču sasniedzamības zonas iekšienē."

Phenjana jau oktobrī nāca klajā ar paziņojumu, ka tās bruņojumā ir raķetes, kas spēj sasniegt ASV kontinentālos štatus. Toreiz šis paziņojums tika uzskatīts par tukšu lielību, taču jau decembrī Phenjana veica sekmīgu tāla darbības rādiusa raķetes izmēģinājumu un 12.februārī - jau trešo kodolizmēģinājumu.

Vairums ekspertu gan uzskata, ka Ziemeļkoreja vēl ir tālu no tā, lai spētu radīt drošu starpkontinentālo raķeti, tomēr decembrī notikušais raķetes izmēģinājums ir spēcīgs solis šajā virzienā. Šomēnes notikušais kodolizmēģinājums arī vairojis bažas, ka Ziemeļkoreja ir uzlabojusi savas tehniskās spējas, lai varētu uz tāla darbības rādiusa raķetes uzmontēt miniatūru kodolgalviņu.

Dienvidkoreja, veikusi decembrī palaistās raķetes atlieku analīzi, secināja, ka raķete var nolidot aptuveni 10 000 kilometru, un tas nozīmē, ka tā eventuāli varētu sasniegt ASV rietumkrastu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits