Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ikea vērienīgā apjomā iepērk mežus Baltijā

Zviedrijas mēbeļu rūpniecības un tirdzniecības koncerns Ikea kļuvis par lielāko privāto mežu īpašnieku Lietuvā, ziņo biznesa laikraksts Verslo žinios.

Pēdējā gada laikā Ikea par 30% palielinājis  savus mežu īpašumus Lietuvā un to kopējā platība tagad sasniedz 20 000 hektāru, līdz ar to apsteidzot pārējos privāto mežu īpašniekus.

Kā spriedis Lietuvas Privāto mežu īpašnieku asociācijas vadītājs Aids  Pivorjūns, šos papildu 5000 hektārus meža Ikea iegādājies no  Stokholmā reģistrētās īpašumu pārvaldības kompānijas GreenGold un  iespējams, ka par tiem  samaksāti vairāk nekā 10 miljoni eiro.

Pēc Rumānijā reģistrētā Ikea grupas uzņēmuma IRI Forest Management datiem, Ikea grupas mežu īpašumu portfelis visās Baltijas valstīs šā gada laikā pieaudzis 2,2 reizes, sasniedzot 120 000 hektārus.  Latvijā koncerns savus mežu īpašumus trīskāršojis un to platība tagad ir  90 000 hektāri, bet Igaunijā platības nav mainījušās - tur Zviedrijas  koncernam joprojām pieder 10 000 hektāru meža.

Top komentāri

apturēt
a
Tā ir izsaimniekošana! Pa lēto pārdot un pirkt pēc tam pa dārgo.
Udo Ulbergs
U
Uz Latviju tas neattiecas! Latviešu gaišie spēki jau LTF laikā solīja nevienam ārzemniekam nepārdot Latvijas zemi, mežus, upes, purvus. To solīja latviešu gaišie spēki - naciķi ar gaišām inteliģentām sejām, kurās nemājo iedzimta debilitāte. Latvieši nav nekāda mēslu tauta, ka pārdos mežus Ikea. Latvieši ir savas zemes patrioti, bet nevis nevērtīgi lopi, mežoņi, kuriem nekas nav svēts. Ikea neko nevar nopirkt Latvijā, jo latvieši, atkārtoju, nav cilvēces izdzimteņi un neko nepārdos svešajiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits