Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Apturētas Igaunijas Swedbank vadītāja un finanšu direktora pilnvaras

Igaunijas Swedbank padome saistībā ar bankā notiekošo izmeklēšanu par to, vai ir ievēroti noteikumi par naudas atmazgāšanas novēršanu, apturējusi Igaunijas Swedbank valdes priekšsēdētāja Roberta Kita un valdes locekļa un finanšu direktora Vaiko Tammeveli pilnvaras, teikts bankas paziņojumā.

Par valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts risku direktors Olavi Leps, bet par valdes locekles un finanšu direktores pienākumu izpildītāju - finanšu investīciju vadītāja Anna Keutsa.

Amatu atstājis bankas padomes loceklis Prīts Perenss.

Igaunijas Swedbank padomes priekšsēdētāja Šarlote Elsnica, komentējot padomes lēmumu, norādīja: "Kā iepriekš vēstīts, Swedbank ir sākusi padziļinātu iekšējo izmeklēšanu ar ārējo resursu palīdzību, lai izmeklētu, vai iepriekš tikuši ievēroti noteikumi cīņai pret naudas atmazgāšanu, un Swedbank rīkosies atbilstoši izmeklēšanas secinājumiem. Turklāt Swedbank pilnībā sadarbojas ar varasiestādēm Zviedrijā, ASV un Baltijas valstīs saistībā ar to veiktajām izmeklēšanām."

Kits laikrakstam Postimees atteicās atbildēt uz jautājumu vai viņam bijis zināms par to, ka caur Swedbank plūdusi aizdomīga nerezidentu nauda.

Zviedrijas sabiedriskās televīzija SVT vēstījusi par aizdomām, ka starp Danske Bank un Swedbank Baltijas struktūrvienībām laikā no 2007. līdz 2015.gadam plašā apmērā un sistemātiski notikuši aizdomīgi pārskaitījumi, kuru kopējā summa sasniegusi vismaz 40 miljardus Zviedrijas kronu (3,8 miljardi eiro). Aptuveni 50 klientu skaitā bijušas ārzonas kompānijas un korporatīvie klienti, kas neveic reālu uzņēmējdarbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits