Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 10. septembris
Jausma, Albertīne

Igaunija ievieš pilnīgas muitas pārbaudes uz robežas ar Krieviju

Igaunija no ceturtdienas ieviesusi pilnīgu muitas kontroli personām un precēm, kas dodas uz Krieviju caur Narvas, Luhamā un Koidulas robežkontroles punktiem.

Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta muitas kontroles nodaļas vadītājs Voldemārs Linno sacīja, ka muitas jomā sankciju īstenošana ir galvenā prioritāte un tādēļ īpaši stingri tiek uzraudzīta jebkādu preču, kuras Krievija var izmantot militārām vajadzībām, plūsma.

Pilnīgu muitas pārbaužu veikšana uz risku balstītu pārbaužu vietā aizņem ievērojami vairāk laika un var par pusi samazināt robežšķērsošanas vietu caurlaides spēju virzienā no Igaunijas uz Krieviju. Nodokļu un muitas departaments aicina visus ieplānot papildu laiku robežšķērsošanai.

Personām, kas robežu šķērso kājām, pilnīga muitas pārbaude nozīmē, ka tiek pārbaudīta katra persona un tās bagāža. Ja persona šķērso robežu ar automašīnu, tiks veikta arī transportlīdzekļa un tajā esošo preču pārbaude.

Pasažieriem, kas ceļo ar regulārā reisa autobusu, tiek lūgts izkāpt no autobusa kopā ar bagāžu un iziet muitas pārbaudi, kas ir līdzīga tai, ko piemēro gājējiem.

Kontrolējot preces, pārbauda, vai pareizi reģistrēts transportlīdzeklis, atver kravas nodalījuma telpas durvis un veic pārbaudi.

Linno norādīja, ka pērn Igaunijas muitnieki atklāja vairāk nekā 5000 pārkāpumu. Piemēram, Narvas robežkontroles punktā ik stundu vairāki cilvēki netiek ielaisti Igaunijā iespējamu sankciju pārkāpumu dēļ. "Starptautisko sankciju pārkāpums ir kriminālnoziegums, kuru izvērtē Drošības policija," brīdināja amatpersona.

Igaunijas valdība 4.jūlijā nolēma riskos balstītas robežkontroles vietā ieviest pilnīgu robežkontroli, jo pieaudzis mēģinājumu apiet sankcijas skats un Nodokļu un muitas departaments paaugstinājis draudu novērtējuma līmeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits